Közép-Európa lehet Kína helyett a Nyugat gyártósora? – MANDINER PODCAST

2020. április 28. 16:25
A koronavírus-járvány után a globális értékláncok újraalakításánál Közép-Európa – és benne Magyarország – kis szerencsével akár előnyös helyzetbe is kerülhet: a nyugati multik Kínából kiszámíthatóbb régiókba fogják áttenni gyártásuk egy részét.

Közép-Európa a nyugat-európai–amerikai gyártási újratervezésben ideális célpont lehet, hiszen stabil, olcsó és megbízható partnerséget kínál. Most tehát minden szem Németországon: ha Európa motorja beindul, akkor reménykedhetnek a kisebb uniós tagállamok abban, hogy saját gazdaságuk is lendületet kap. Jól jöhet ki tehát a válságból Magyarország és szűkebb régiója? Milyen állapotban van a német gazdaság? És képes-e, hajlandó-e finanszírozni a járványhelyzet miatt bajba jutott dél-európai államok talpra állítását?

Vendégünk: Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy el tudjunk kesziteni dolgokat es senkinek, Kinanak se legyunk teljesen kiszolgaltatva..

Voltak mostanában elektronikai üzletben a szerzők? Már jóformán csak keleti multik vannak, azok meg ugyan miért tennék át a gyártásukat K-Európába? Átaludtátok az elmúlt harminc évet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés