Húszra emelkedett a koronavírus hazai áldozatainak száma

2020. április 1. 7:05
Eddig 525 beteget regisztráltak a vírussal.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. – olvasható a koronavírus.gov.hu portálon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. – teszi hozzá a kormányzati tájékoztatási honlap.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reálisan kell nézni a dolgokat. Trianon után különösen, amikor több nagyvárost ( Kassa, Kolozsvár, Nagyvárad, Szabadka etc.) elvesztettünk, Budapest lett az egyetlen centrum. Az egész közlekedés ( utak és vasutak) sugaras szerkezetű és itt van az egyetlen komoly nemzetközi repülőtér is. Ráadásul több nagy cég központja is itt van, bár a termelés másutt folyik. Az egyetemeknél megfigyelhető valamilyen kiegyensulyozódás ( Debrecen, Pécs, Szeged, Győr etc.), de a legnagyobbak azért itt vannak, rengeteg vidéki és külföldi hallgatóval. Az államigazgatásról nem is beszélek, voltak ugyan kisérletek a decentralizációra, de nem különösebb sikerrel.

A Hepatitis különböző típusairól ( A, B és C) nem is beszélve. Különösen az utóbbi egy kegyetlen kór.

a koronavírus a fejlett államok betegsége.
ott terjed legjobban, ahol nagy a mobilitás, össze-vissza utaznak az emberek.
magyarországon azért ilyen későn és kevéssé átütően jelent meg a koronavírus, mert fejletlen. budapest (győr, debrecen, pécs, szeged) pedig nyilván a legfertőzöttebb terület lesz az országban

nyilván vannak más okok is. meg azért romániában messze nem olyan durvák a számok mint nyugaton (romániában csak 2-szerese a magyarnak a halott/népesség arány)

de a mobilitás speciel náluk is számíthat, csak másképp: rengeteg alacsonyan képzett román dolgozik nyugaton alkalmi jelleggel, és közülük nagyon sokan utaztak haza a válság idejére.
magyarországra ez nem jellemző: tőlünk inkább képzett emberek mennek külföldre dolgozni, állandó állásba, és ők többnyire nem költöztek vissza a vírus miatt.

Igen. Trianonban a határkijelölés egyik szempontja az volt, hogy a körvasút megfelelő szakaszai az utódállamokhoz kerüljenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés