Tábornokper: jogerősen felmentették Fapál Lászlót

2020. február 24. 12:19
A vádlottak többsége az eljárás során tagadta bűnösségét, de többen beismertek és volt aki társaira is terhelő vallomást tett.

Két tábornokot minősített vesztegetés miatt jogerősen három, illetve kettő év börtönnel és 27 millió, illetve 50 millió forintos vagyonelkobzással sújtott a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú határozatában. Az összesen 17 vádlott közül már korábban, elsőfokon kettő felfüggesztett szabadságvesztés büntetése jogerőre emelkedett, további hat hétfőn kapott jogerősen felfüggesztettet.

Ugyanakkor több vádlottat felmentettek, köztük van Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára, akinek a felmentése jogerős. Négy vádlott esetében ugyanakkor, nem jogerős a hétfői másodfokú határozat, ügyük a Kúrián folytatódik majd harmadfokon. Az elítélt vádlottak – egyes honvédelmi intézmények vezetői, alkalmazottai – a bíróság szerint 2002 és 2010 között szolgáltatásokat nyújtó cégektől visszakérték a Honvédség által a szolgáltatásért kifizetett pénz egy részét.

A számos vádpontból álló bűncselekménysorozat teljes elkövetési értéke hozzávetőleg 200 millió forint. A vádlottak többsége az eljárás során tagadta bűnösségét, de többen beismertek és volt aki társaira is terhelő vallomást tett.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz elszámoltatta....

"...szolgáltatásokat nyújtó cégektől visszakérték a Honvédség által a szolgáltatásért kifizetett pénz egy részét."
Ki hallott már ilyent?

Fapálnak nyugdíjazását kellett volna kérnie, vagy tartalékos állományba helyezését, ekkor:
"A Magyar Honvédség kiindulópontja a rendszerváltás után sokkal jobb volt, mint gondoljuk. Csehszlovákia és Jugoszlávia szétesése után a Honvédség a térség egyik legkisebb haderejéből a harmadik legerősebb lett. 2004-ig eszközei harcértékében gyakorlatilag paritásban volt a második helyen lévő románnal, csak létszámában volt kisebb.

De mindezeket egybevéve, a Magyar Honvédség régiósan nem volt gyenge a 2000-es évek kezdetén, ha a más kategóriában lévő Ukrajnát nem számítjuk, minden képességben első vagy második helyen állt."

"A nehéztechnika, amit a Gyurcsány kormány felszámolt, a T-72, a BMP-1, és a Gvozdika hármasán alapult. A harckocsi, a gyalogsági harcjármű és az önjáró tarack egy egységet alkot: ha bármelyik kiesik, a képesség aránytalanul sokat sérül.
a Gvozdikák és BMP-1-esek
Amit pár évvel korábban, 1996-ban Horn Gyula alatt megvettek, 2004 végén elajándékozták, Gyurcsány Ferenc maga jelentette be 77 T-72-es Iraknak adományozását.
...eladási ára kevesebb volt, mint a fém értéke, ami bennük van.
egy harckocsizó őrnagy megvizsgált pár eszközt, és meglepve mondta, hogy gyakorlatilag vadonatújak.

A románok, szerbek, horvátok és szlovákok tudják, hogy az erő számít."
Mindezekért Gyurcsány Ferencet és a honvédség akkori stratégiai felelőseit hadbírósági tárgyaláson percek alatt nem is golyó általi, de akasztásos halállal kellett volna büntetni.
Fapál László volt honvédelmi államtitkár cserben hagyta a katonaságot, megtagadta katonai esküjét.

Ja, hogy téged meggyőzött a blogja.
Nem is értem, hogy miért nem úgy működik az itélkezés, hogy csak a vádlottat hallgatják meg, és aki elég meggyőzően tudja bizonygatni az ártatlanságát, azt szabadon engedik. És mennyi pénzt lehetne spórolni vele!

https://viszkisdoboz.blog.hu/2..

"Secnir 2020.02.19. 13:23:20
kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... "

Ha a bolsi brigádnak ennyire fontos, hogy dicsérjék, akkor csakis egy hétpróbás gazember lehet.

Ugyan, ki hisz ma már Magyarországon a bíróságoknak......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában