A kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

2020. január 21. 11:17
A börtönbiznisz károsítja az államot, károsítja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét – áll a közleményben.

Megjelent  a hivatalos kormányhatározat a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztéséről. A magyar kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos pénzügyi iparággá vált. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már 12 ezer pert indítottak a Magyar Állam ellen és 10 milliárd forintot pereltek ki a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.

A kormány álláspontja szerint ez visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal. A börtönbiznisz károsítja az államot, károsítja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét. Hiszen a társadalom nem azért küldi a bűnözőket a börtönbe, hogy ott meggazdagodjanak és milliomosokká váljanak.

A kormány ezért úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését, emellett az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja a szabályozást. Fontos tudni, hogy Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a börtönférőhelyek száma, új börtönök épültek és börtönfejlesztések zajlanak.

(MTI OS)

Összesen 263 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint zagyvaságot beszélsz, és megint nem egészen világos, hogy merő tudatlanságból (ami gáz), vagy tudatosan ferdítve (ami szégyen).

A jogszabállyal való üzemszerű visszaélés nem a jogszabály minőségét kérdőjelezi meg, max. a jogalkalmazást. Mindkettőn lehet javítani, a tapasztalatból okulva.

Megszégyenítően alulinformált fidesz-fikázáson kívül nem olvastunk tőled egyetlen építő, reális javaslatot sem. Nem mintha a mozgalmadtól többet várnánk ...

12.000 per. Amerikai dimenziók.

Majd kiderül, bejön-e a Fidesz népszerű húzása.

Kellet volna rá törvény, ha nincs, de így is nagy a reklámértéke.

Majd meglátjuk, hány lépéssel gondolták tovább.

Az EU is kötelez valamilyen szintre a börtönökben. Nem vagyok híve a mindenáron börtönnek, de ha már ennyit becsuknak, akkor börtönt kellene építeni a stadionok helyett. A gyilkosokat meg meg kellene gyéríteni. Kivéve azokat, akik olyant ütöttek agyon, akit már rég kellett volna. :)

Van benne valami, hogy ócska duma, de látod, hogy mennyit lehúznak ezek a rohadt férgek.

Költői kérdés. Ha Oroszországgal vállaltatnánk bérrabtartást, akkor hova lehet majd fordulni kártérítés megítéléséért és kivel fizettetnék meg?

A ballib médiának szövegértési problémái vannak. De ha nem, akkor rosszindulatú

Ugyanakkor érvényben maradt a Varga Juditnak adott megbízás a jogszabály felülvizsgálatáról. Módosítani fogják a törvényt és utána jön majd változás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés