Kocsis-Cake: Elfogadhatatlan, hogy lehazaárulóznak azért, mert a kormányt kritizáljuk

2020. január 19. 15:52
A hatoscsatorna egyik műsorában ült le egymással beszélgetni a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Pesti Srácok újságírójával, aki szerint nehéz a Párbeszéd kapcsán beszélni a hazaszeretetről.

A műsor elején Jurák Kata kijelentette: szerinte attól mert valaki kitűzi a magyar zászlót, még nem lesz magyar. „Ha azt mondja ki, hogy magyar vagyok, de a tettei nem ezt mutatják, az nem magyar. A magyarság az összetartozás érzése, azt gondolom” – hangsúlyozta ki a Pesti Srácok munkatársa. „Nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy magyar vagyok de közben olyan dolgokat támogatok, ami a magyarság ellen szól.”

Egy műsorvezetői kérdésre, miszerint Kocsis-Cake Olivio magyar-e, a politikus úgy felelt: „Természetesen”. Majd kifejtette: szerinte aki szereti ezt a kultúrát, magyarul beszél, és akit a környezete annak tart, az magyar. A környezet alatt nem egyes jobboldali újságírókat ért – tette hozzá. Szerinte amit Jurák Kata magyar- vagy nemzetellenesnek tart, azok szubjektív dolgok. „Ezáltal minősíteni valakit, hogy nem magyar, és hogy nemzet- és hazaáruló, szerintem egyáltalán nem szerencsés” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Jurák Kata szerint viszont a politikus párttársai azok, akik miatt nem beszélhetnek úgy a Párbeszédről mint olyan pártról, akik Magyarországért tevékenykednének. „Hány feljelentést tettek Magyarország ellen, hogyan és miként szövetkeztek egy olyan párttal, és nem határolódtak el attól, hogy a magyar jelölt ellenében szlovák vagy román jelöltet támogassanak” – olvasta párttársa fejére Jávor Benedek tevékenységét is az újságíró. Kocsis-Cake válaszában kijelentette: elfogadhatatlan, hogy véleménykülönbség alapján valakire ráfogjuk, hogy nem magyar. Ugyanígy elfogadhatatlan szerinte az Orbán-kormány elmúlt 9 éve sok tekintetben, és ezt kritizálják, nem az országot. Elhíresült kijelentésével kapcsolatban, miszerint együtt ünnepelné Trianont a románokkal, azt mondta: ez a jobboldali sajtó „fake news”-a, ő ugyanis csak a tájékoztatásba való bevonást javasolta. Szerinte politikai szólam a kormányoldalról az, hogy hazaáruló a Párbeszéd.

A beszélgetésben még szó esett az ellenzéki listázásokról is: Kocsis-Cake a Pesti Srácok szerint kitérő választ adott, ugyanis megfogalmazása szerint „mindkét oldalon” „szerencsétlen minősítések” vannak, de ennek ellenére szerinte arra kell törekedni, hogy megértsék egymást. Jurák Kata szerint viszont akkora a különbség a baloldal és a nemzeti oldal között, hogy közös nevező híján nem lehet nemzeti minimumról beszélni.

(Mandiner)

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Párbeszéd kb. 1 %on áll, ehhez képest túl sokat foglalkoznak vele (egy "szerencséjük " van, Karácsony árulása).

Válaszok:
pollip | 2020. január 20. 6:30

Most a P-ről volt szó, a KDNP-re ugyanez áll.
Üdv

Válaszok:
Agnieszka | 2020. január 19. 16:52

A KDNP, amig az ügynökök a szocdemekhez hasonlóan nem verték szét 6-7%-os volt a 90-es években.
A Párbeszéd mindig 1%-os volt.

Nem azért hazaárulóztak le, mert kritizáltad a kormányt. Egészen
másért, de te ezt föl nem foghatod.

Mindig az számít, ki mit tesz. Az ellenzék tevékenysége gyakran a magyar nép ellen irányul / pl. az EU-ban, mert Orbánt a magyar nép többsége választotta meg /.

Olivio azt is mondta, hogy ők azért dolgoznak, hogy minél többen hagyják el hazájukat és jöjjenek Európába.

"A KDNP-nek alsó hangon 2-3x annyi szavazója van, mint a Párbeszédnek."

Erre bizonyíték az egyéni jelöltekre leadott szavazatok száma.

Ez nem beszélgetés volt.
Ez Olivio monológja volt.

Régen láthattál női mellett reálban, ha szerinted Jurák melle mű volt.
Nem kicsit idősebb nála az 52 éves Kálmán Olga.
Jurák Katának szintén két gyermeke van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában