Emmi: A fogorvosok idén is megkapják az ígért támogatást

2020. január 17. 17:44
Havi 250 ezer forinttal többet, mint tavaly.

Idén havi 250 ezer forinttal több, összesen 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak a közfinanszírozott fogászati alap- vagy szakellátást működtető szolgáltatók – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel. A közleményben az írták: a támogatás összege országosan több mint 9,5 milliárd forintos pluszt jelent a fogászati ellátásban, a fogorvosok idén is számíthatnak a megígért pluszforrásra.

A tárca hangsúlyozta, hogy kiemelt célként kezelik a fogászati ellátás finanszírozásának folyamatos javítását. Ennek érdekében a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019. decemberben – idézték fel.

A heti 30 órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések egyszeri 1,5 millió forintos támogatást kaptak, alacsonyabb rendelési idő esetén időarányosan csökkentett díjat állapítottak meg. Hozzátették: az egyszeri, mintegy 4,5 milliárd forintos kiegészítő támogatásból 2291 alapellátási és szakellátási szolgáltató 3388 szervezeti egysége részesült.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Havi 250 ezer forinttal többet, mint tavaly."
Jó, de a szlovákok, csehek sokkal többet kapnak.
Épp úgy, mint az államadósságban, abban is le van maradva a korrupt Orbán-kormány...
"Magyarország az államadósság GDP arányos mutatójában rosszuk áll. 2016-ról 2018-ra 75,5 százalékról 70,2 százalékra sikerült letornázni az adósságmutatót. 2019 végére 68 százalék körüli értéket várunk, és 2022-2023 körül elérhetővé válik a 60 százalékos érték. Jelenleg Szlovákiában és Lengyelországban már 50 százalék alá esett ez a mutató, míg Romániában és Csehországban 35 százalék alatt van."
Ez a Népszava szakértése, Orbán itt is megbukott.
Az, hogy mi volt a helyzet 2010-ben, a Népszavánál sötét folt.
Az üzenet számít: szlovákok, lengyelek, csehek, románok JÓVAL ELŐTTÜNK JÁRNAK...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés