Az etikai bizottság nem találta bűnösnek Mihályi Győzőt

2019. december 9. 20:59
A döntés szerint a szexuális zaklatás vádját megfogalmazó levélíró feltételezései nem feleltek meg a valóságnak.

December 9-én lezajlott Mihályi Győző etikai vizsgálata az Újszínházban – írja a Fidelio. A Színházi Dolgozók Szakszervezetéhez a hónap elején érkezett email, melyben a szakszervezet elnökével kapcsolatos feltételezéseket ismertetett a levélíró. 

Az etikai bizottság állásfoglalása szerint a levélíró feltételezései nem feleltek meg a valóságnak, így a bizottság munkája befejezettnek tekinthető. Az Újszínház hétfőn kiadott közleményében az áll: nincs tudomásuk szexuális zaklatási ügyről a teátrumban. 

Mihályi a Blikknek korábban azt nyilatkozta: a rágalom alaptalan. Szerinte a levélíró őt okolja, amiért nem lett belőle igazgató, a politikai helyzet pedig most érett be. 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit csinált? Akit zaklatott, ő mit mond? Csak nem Putifárnét zaklatta?

A művész hölgyek és urak alatt elszaladt a ló.

Függetlenek még akkor sem lehetnének, ha nem tartanának igényt a költségvetési támogatásra, mivel törvény is létezik, amit be kell tartaniuk. Az pedig, hogy a finanszírozó nem szólhat bele a színház törvényes működésébe nonszensz.

Szexuális zaklatás, törvénysértő működés esetén pedig a bűnüldöző szerveknek hivatalból el kellene járni, ahogy a színházak igazgatóinak is. Amennyiben alapos gyanú merül fel a bűncselekmény elkövetésére, megtörténtére és ezt valaki megkísérli eltussolni, bűnpártolás bűncselekményét követi el.
Amennyiben nem ez történik, ezért jogos lenne a tüntetés.

Szerintem a támogatási rendszer sem megfelelő, mert nem az igényt támogatja, hanem a mennyiséget. A tevékenység fokmérője a színház látogatottsága. Másként fogalmazva a megvásárolt jegyek és bérletek. A támogatást ehhez kellene kötni,ami azt jelentené, hogy a színházlátogatókat támogatja a költségvetés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés