Ezek lesznek ma az ünnepi programok Budapesten

2019. október 23. 9:10
A Kossuth téren családi programokkal, a Millenárison Szabadságkoncerttel várják az érdeklődőket, míg az Új köztemetőben és a Hősök falánál gyertyagyújtással emlékezhetnek '56 hőseire.

A Kossuth téren egész nap családi programokkal várják az ünneplőket, a 1956-os forradalomra emlékezve. Idén is lesz Szabadságkoncert este a Millenárison, a Zeneakadémián pedig Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Reggel kilenckor az ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek a központi megemlékezések a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Tíz órától egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Ugyancsak egész nap családi programok várják az ünneplőket a Kossuth téren. Lesz gyerekfoglalkoztató, lesznek nosztalgiavillamosok, Csepel teherautók, rikkancsok korabeli ruhákban, mászófalak, valamint '56 gasztronómiájával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum is.

Este hét órakor a Millenárison megtartják a már hagyományos Szabadságkoncertet. Fellép a Honeybeast, Szabó Balázs Bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák. A koncerten – regisztrációval – ingyenes a részvétel. Orbán Viktor miniszterelnök este a Zeneakadémián mond beszédet.

Gyertyát lehet gyújtani a Hősök falánál, és a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a 301-es parcellánál is egész napos, protokollmentes megemlékezés lesz – olvasható a programban.

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es alaptörvény is megerősített. Országszerte számos helyen tartanak megemlékezéseket, rendezvényeket a forradalom eseményeire emlékezve.

(MTI)

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony Demagóg Gergely moslékkoalíciója azt ünnepli,
hogy célba talált Gyűlölet Gergő gyűlölethadjárata:
"Meg fogjuk adóztatni a NER-lovag Fideszeseket!" és
BUDAPEST LEVÁLTOTTA 100 ÉV LEGJOBB POLGÁRMESTERÉT.
No és a legjobb kerületi polgármestereket.
Ünneplik, hogy Karácsony átvette a főpolgármesteri posztot,
és 2019. OKTÓBER 17-én Budapest tönkretétele megkezdődött.
És ezzel egyszersmind Magyarország Soros-gyámság alá helyezésének folyamata beindult.
Ami évi 2000 milliárd Ft mínusz Magyarországnak és ugyanennyi a Soros-féle spekuláns tőkének... 2010-es árakon!

Az ún. Jobbik hol és mikor tartja a rendezvényét?

Megnézném, ahogy Pongrátz András elbeszélget velük...

"Ha az lett volna, maradhatott volna, úgy ahogy politikai hovatartozástól függetlenül nagyon sok polgármestert újra választottak , például Borkai Zsoltot .. "

Azért politikai elemzőnek ne menjél... :)))

Borkai azért nyert, mert Győrben masszív fideszes többség van, Tarlós pedig azért veszített, mert Budapesten masszív ballib többség van.
Tarlós alkalmasságát mutatja, hogy az általa elért 46% jóval nagyobb, mint a Fidesz budapesti támogatottsága (EP-választás: 40%).

Csakhogy alapvetően a pártpreferenciák alapján szavazrak most az emberek, nem az alkalmasság alapján. Olyan polgármestereket buktatott meg a választóközönség Budapesten - pl. Tarlós, Bús, Wintermantel vagy Sára, akiket -kapaszkodj meg! - az őket megbuktató ballib szavazók egy jelentős része is alkalmasabbnak tart az általuk ennek ellenére megválasztott ballib jelölteknél...

"A Népszava szerint "Tarlós több alkalommal is vett fel több milliárd forintos folyószámlahitelt, miközben nem hívta le a beígért fejlesztési kölcsönöket. "

Teljesen különböző két dologról van szó, de ezt nem értenéd, pedig rém egyszerű:
Tarlós Budapest beruházásaira vett fel optimálisan alacsony kamatozású hitelt.
Amit a beruházások átadása után azok bevételéből fizetnek vissza.
Mert a folyószámla-hitelnek alacsonyabb kamatát alkudta ki.
Ja, te Tarlóst olyannak ismered, aki szándékosan a nagyobb adósságot keresi, az más...
Az ilyenek váltották le, mint te.

Ja, pont erre gondoltam. :)))

Mondjuk tavaly is voltak kb. 20-an (!) a Vona-Sneider-Jakab-párt rendezvényén, elég lenne, ha a többszáz mihazánkosból egy-két tucat maradna elbeszélgetni az árulókkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés