Rangos európai fesztiválokon is bemutatják a FOMO – Megosztod és uralkodsz című filmet

2019. október 14. 13:41
Hartung Attila a Z-generáció kultfilmjeként emlegetett első nagyjátékfilmje a november 5-én kezdődő cottbusi fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható.

Észak-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválján Tallinnban, a németországi Cottbus rangos seregszemléjén és a kijevi V4-es Filmnapokon is szerepel Hartung Attila FOMO – Megosztod és uralkodsz című első nagyjátékfilmje – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Az összegzés szerint Hartung Attila a Z-generáció kultfilmjeként emlegetett első nagyjátékfilmje a november 5-én kezdődő cottbusi fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható, majd Kijevben tűzik műsorra a V4-es Filmnapokon.

Mint írják, november 15-én kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi fesztiválja Tallinnban Fekete éjszakák címmel. A 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A kategóriával minősített rendezvény a 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt.

(Vigyázat, spoiler!)

A tallinni fesztivál szervezői hétfőn bejelentették, hogy az idei programba meghívást kapott a Just Film című válogatásba A FOMO – Megosztod és uralkodsz című alkotás. A 90 perces film történetében a 18 éves gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. Egy eldurvult házibuliban Gergő megerőszakolja Lillát, a részegségtől magatehetetlen iskolatársát, közben az egészet videóra veszi. A felvételek felkerülnek az internetre, ezért Lilla szégyenében elszökik otthonról.

Hartung Attila első mozifilmje a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programjának gyártási támogatásával készült. A FOMO – Megosztod és uralkodsz országszerte látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TE ezt a kommentedet nem iróniából írtad be, te a te szemüvegeddel látott "Doktor"Spielmannok miatt (is) voksoltál a (nyertes) Karácsonyra. Ilyen szomorú az állapot.. (A filmfesztiválos hír alá hozni is és önkorm.választás-kielemzési offtopikolásként is egyébként szürreális,)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés