Főkétüsz: A kéményseprés életet ment

2019. október 8. 12:10
Idén 1600 családot mentett meg a kéményseprők ellenőrzése.

Az idén 1600 esetben állapítottak meg életveszélyt a kémények ellenőrzése során a kéményseprők a fővárosban, vagyis ennyi családot mentettek meg a szén-monoxid-mérgezéstől – közölte a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) ügyvezetője kedden Budapesten.

Kovács Balázs a fűtési szezon elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a családi házak esetében ugyan nem kötelező a kéményseprői ellenőrzés, ám a balesetveszély elhárítása érdekében mindenkinek azt ajánlja, hogy vegye igénybe az ingyenes szolgáltatást.

Elmondta: a fővárosban csaknem egymillió kémény működik és szeptember 30-ig már elvégezték ezek háromnegyedének vizsgálatát. Az ellenőrzések során ezerből három kémény esetében tártak fel életveszélyes meghibásodást, illetve minden száz kéményből négy esetében állapították meg a javítás szükségességét – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: a kémények, illetve a fűtőberendezések karbantartása és a lakások levegő-utánpótlásának biztosítása annál is inkább fontos, mert az idén 401 szén-monoxid-riasztás volt a fővárosban, 81-en megsérültek és 4 haláleset is történt. Kiemelte, hogy felújítás vagy új kémény üzembe helyezése esetén kötelező az ellenőrzés. Kovács Balázs arra figyelmeztetett, hogy a tulajdonosok csak a pozitív kéményseprői igazolás bemutatása esetén fizessék ki a kivitelezőket.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Idén 1600 családot mentett meg a kéményseprők ellenőrzése."
Rájuk fér az ellenőrzés. Nagy részük csak kormol.

A FŐKÉTÜSZ egy mocskos maffia, amelyik szervezetten sarcolja a budapesti lakosokat, mindenekelőtt a társasházban élőket. Minden lehető és lehetetlen indokkal kéményjavítást, készülékcserét írnak elő, amit aztán egy másik kerületben ellenőrző, de egyszersmind kéményes vállalkozóként is működő cimborájuk végez el borsos áron általában a közös képviselő cinkos közreműködésével. Iszonyú pénzekről van szó, valószínűleg a politikai vezetés is haszonélvezője a korrupt rendszernek, mert egyébként érthetetlen módon nem tesznek semmit azért, hogy fölszámolják ezt az aljas és élősködő bandát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában