Timmermans főtt kolbászt evett, előtte Orbánt emlegette

2019. május 18. 9:38
A Lehel téren mondott beszédet a Európai Szocialisták csúcsjelöltje, akinek ezután reggelit fizetett Szanyi Tibor.

Erős szocialista családot akar Európában, ezért arra kéri a szocialista szimpatizánsokat, hogy beszéljenek mindenkivel, mondják el nekik, hogy a mostani szavazás az ő jövőjükről is szól. „Köszönöm szépen!” – zárta magyarul a beszédét.

Később egy televíziós stáb kérdésére elmondta: Orbán autokrácia felé viszi Magyarország útját, ezért nagyon aggódik Magyarország miatt, ugyanis a szabadságot, amit Európa tudot adni, az Orbán el akarja venni. Szerinte a nacionalizmus nem a jövőbe vezető út. Megjegyezte: Orbán nem elég férfi ahhoz, hogy kiálljon vele vitázni szemtől szembe, habár korábban a magyar parlamentben kétszer is megtámadta.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szanyi Tibor fizette az EB első alelnökének reggelijét."

Korrupció!

"A Lehel Csarnok látványától mindig rosszul leszek, piros, kék, sárga kompozíció, mintha Bukarestben lennék."

Progresszív Rajk design..

Kevesen voltak és elegen.

Ne reagálj a gyökértelen, primitív superpartes böffenéseire. Ne menj bizonyos színvonal alá. Barátom szemsebész fia meghatározó nyugati fővárosban jól boldogul az Attila névvel. Kész hányinger ez a suparpartes......

A kolbászevés bemelegítés volt a buzifelvonulásra?

Azt hittem, hogy egy "baloldali" Szanyi a "baloldali" Timmermanst a jólétben élő lipóciai zsidó kispolgári miliő helyett, elviszi egy baloldali munkásközegbe, például a Vörös Csepelre ingyen virslit enni és kőbányait inni. Azt hittem, hogy ott fognak aggódni a magyar munkásosztály, a kisember , a panel prolik jelene és jövője miatt. S ott hirdetik meg a globális, kizsákmányoló nagytőke elleni harcot. Gondoltam, hogy Csepelen bontanak zászlót a tőkések, a bankok, a Csepel pauperizálódását okozó osztályáruló, egykori kommunisták - Gyurcsány, Szekeres, Zuchman, stb. -ellenében. Miközben Szanyi lemond fizetése tíz százalékáról, s abból alapítványt hoz létre a hátrányos helyzetű családokból származó szakmunkástanulók támogatására, s példáját követi Timmermans is, szintén a tíz százalékkal, igazi baloldali gesztusként.

Mert roppant könnyű a munkások, a kisemberek érdekeiért harsogni Lipóciából, és eus fizetéssel. Ugye demagóg voltam, nem akartam lemaradni Szanyi és Timmermans mögött.

Jövő vasárnap tétjét sajnos még sokan nem ismerik fel. E bédre jöttem haza a Szecskából, de a héten megfordultam több, Budapesthez közeli gyógyfürdőben is kis baráti körömmel.

Az igazi kampány, "öldöklés" a vízben folyik. A felek beásták magukat a lövészárkokban, nincs közeledés, nemzeti minimum.

A zsidó kispolgár úgy érzi, hogy Orbánék alatt kiszorították Őket számos, történelmileg, kulturális többletük, felkészültségük okán járó pozíciókból, s helyükre benyomult a magyar mucsa, a büdös lábú vidéki Magyarország. Az ebbéli életérzés különösen erős a Momentum, az LMP, a PM berkein belül. A fiatal zsidó értelmiségnek nincs ideje és türelme ahhoz, hogy generációkat várjon az Orbán nevével fémjelzett etatista, uram-bátyám, bajszos, zsíros kalapos, böfögős, műveletlen, nyelveket nem beszélő, jobbágy lelkületű, Szent István-i álomképekbe burkolózó, körmenetes rendszerének, szavazóbázisának leváltásához.

Kovács András, a CEU professzorának felmérése az irányadó, zsidó értelmiségi az nem magyar, hanem európai, az identitása is. S hideglelést kapnak Attilától, a hunok királyától, a magyar őstörténettől, a magyar jelentől, benne a család klasszikus fogalmától, kereteitől, az Orbán által, országa számára megálmodott jövőképétől. Szívesebben lát egy migránst, mint egy vasárnap templomban térdeplő magyart.

Orbán hívei is erősen motiváltak érzelmileg. Miért szavazok Orbánra, mik a leggyakrabban elhangzó, hol vicces, hol komolynak tűnő érvek a medencében? Magyar vagyok, nem zsidó, nem csomagolok a bőröndönbe egyik napról a másikra, itt élnek-éltek a szüleim, magam is itt akarok meghalni, családom van, nem vagyok meleg, a legfontosabb a haza, a család, a vallás, mint társadalmi kötőszövet, a medencében, de a tágabb környezetemben sem akarok migránsokat látni, a gyermekeim, az unokáim ne azért dolgozzanak, hogy ezeket az ingyenélőket eltartsák, Németországban évek óta nem emelték a nyugdíjakat, a pénz a migránsok integrálására kell.

Érdekes a Fideszre szavazó zsidó kispolgár attitűdje is. Legtöbbször elutasító az Orbán-i keresztény kurzussal szemben, viszont annak haszonélvezője állása, egzisztenciája révén, s egyben biztonságban érzi magát, gyermeke fejéről nem verik le az utcán a kipát, boldogsággal tölti el a virágzó zsidó vallási, kulturális élet, látja, hogy a muszlimok miatt rettegésben élnek a francia, a holland, a svéd, a német, az osztrák, az olasz zsidók, mind szeretnének Magyarországra költözni, mély ellenszenvvel figyeli, hogy az európai baloldali pártok, politikusok antiszemita, Izrael-ellenes húrokon játszanak, s ehhez csatlakozik a tegnap még palesztin barát magyar baloldal is, az MSZP és a DK is. Továbbá előre látva a világgazdasági folyamatokat , mert a zsidó ember mindig is több lépéssel előre gondolkodott, nem biztos abban, hogy Magyarországnak tényleg ebben a Soros által megálmodott, s az európai balliberálisok által végrehajtandó politikai-gazdasági akolban van-e helye, ez ad-e feltétlen garanciát a tartós gazdasági prosperitásra, a zsidó polgári jólétre.

A balra szavazó kisember, egykori buszvezető, munkás, gyári dolgozó, nyugger, rendőr, katona, nosztalgiázik, s nem veszi észre, hogy a baloldali elit ma már a milliárdosokból áll, akik nem keveset fektetnek be abba a média révén, hogy táboruk tagjai a sirukig abban az életérzésben szavazzanak rájuk, hogy az igazságra voksoltak, az örök baloldali értékekre.

A piacon az árus elmesélte, hogy náluk a család már kettészakadt, s nem is beszélnek egymással. Az ország útban az egység, a nemzeti minimum felé.....nekünk soha sem kellettek külső ellenségek.

Köszönöm, kedves Tőled. Arra gondoltam, hogy ha már a Fidesz, a kormány emblematikus személyiségei, a parlamenti képviselők nem mennek a nép közé, a közösségi terekbe, a piacokra, a villamos megállóba, az orvosi rendelőbe, egyáltalán az utcára, a plebs közé, s ha már a Karc FM betelefonálós műsorában csak egyetlen beszélni tudó riporter maradt Bayer személyében, ha már az egész Karc FM Rádió hallgathatatlan Lentulai zenei ízlésficama, a hallgatói igények teljes körű mellőzése okán, így a rádió alkalmatlan a kormány melletti kampányra, akkor legalább mi, egyszerű talpasok menjünk az emberek közé. S próbáljuk megértetni velük, hogy mi a tétje a jövő vasárnapi választásoknak.

A fideszes parlamenti képviselők, államtitkárok írják a száraz levelüket, tartják a száraz előadásaikat, miközben most az embereket érzelmileg kell megszólítani. Hol van Rózsi, hol vannak azok a zenekarok, zenészek, énekesek, akik korábban ilyen alkalmakkor zenéltek, megszólaltak, járták az országot.

Még emlékszem, a hatos villamoson beszélgetett mellettem két srác arról, hogy mennek vidékre a régi Kormorán koncertre. Meghallgatni az Isten ujja megérintett című dalukat. A Fidesz elveszett a statisztikai számsorok között, holott az emberek elsősorban érzelmi vonalon megközelíthetőek.

A Fidesz szétverte a Kormoránt, a Polgári Köröket, most meg nyomják az interneten a mozgósító szövegeket, amiket senki sem olvas el. Miért? Mert a választások óta most hall először az országgyűlési képviselőjéről.

A Fidesz most is hazárdirozik, a jelenünk, a jövőnk felett. ha Kunhalmi ki tud menni a piacokra, a fideszes urak miért nem? Szóval láthatod, hogy nem viseltetem kritika nélkül a kormány, a Fidesz iránt. De meg kell menteni az országot a balliberális revanstól, Kun Béla unokáinak visszatérésétől, amitől egyformán szenvedne a zsidó és nem zsidó polgárság.

A haza, a család, a nemzet, a gazdagító vallási sokszínűség megőrzése

Kedves Mór!

ne haragudj, de tájékozatlanságom okán nem tudok állást foglalni, nem tudom, hogy miről van szó. A hatos villamossal elsuhanok időnként a Rákóczi tér mellett, de a Csarnokba nem járok vásárolni.

Köszönettel én tartozom, még maradt egy hetünk, hogy tegyünk valamit a holnapért, gyermekeink, unokáink jövőjéért...., hogy felébresszük a felelősségérzetet mindenkiben, hogy megértessük, hogy itt már nem a jobb és baloldal klasszikus szembenállássáról szól a történet, hanem az egyszerű emberi sorsunkról.

Egy tálból kolbászolnak:-) nem futotta többre:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés