Orbán: Mára újraéledt az egyházi iskolarendszer

2015. november 3. 12:20
Ha nem fordítunk pénzt a gyermekeinkre, akkor kiknek akarjuk megvédeni ezt az országot? – kérdezte a miniszterelnök a kunszentmiklósi gimnázium avatási ünnepségén, miután Churchillt idézte.

Több évtized kényszerszünet után mára újraéledt az egyházi iskolarendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kunszentmiklóson, a református templomban, a megújult Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola átadó ünnepségen.

A kormányfő Winston Churchillt idézte annak megvilágítására, miért költ a kormány iskolafelújításra, miközben a migrációs válsággal kell küzdenie.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit is mondjak! Egyházi iskolarendszer van. Itt nálunk is. Nekem, mint kereszténynek lelkiismereti kötelességem odaírtni a gyerekemet. Csakhogy az iskolarendszer nem nőtt fel a feladatához.

Nem az a baj, hogy papot és a hitét korábban is ( nemcsak az iskola megalapítása után) megvalló keresztény pedagógust nagyítóval kell benne keresni, de a szülők unos-untalan megpróbálják kimondatni velük, hogy ez az egész csak falból van. A gyerekek kettős nevelése bántóan megáll. Én meg elkárhozom közben, mert a szülő kiáll és elkezd a nevemben is beszélni. Én pedig tajtékzom, hogy nem, az én nevemben ne beszélj, nincs közöm hozzád!

Jó az iskola, de én, ha nem lenne katolikus nem küldeném oda a gyerekeimet.

Ezzel k.rvára nem értek egyet. Nálunk az iskola a református kezelésben van és alakul.

Inkább az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ-ot kellene archiválni.

Meg a sok tölteléket akit oda raktak.

Nálunk még rangja is van, nem ez a fő baj vele.

Az egyházi oktatás állami preferálása súlyosan sérti az állam és egyház szétválasztásának elvét. Az egyházi oktatás kizárólag az egyházakra és a hívőkre tartozik, az államnak semmi köze hozzá.

Figyu, ok. van hittan, kb ennyi a vallásosság az egész iskolában, meg a tanévnyitók tanévzárók. Nem látok benne különösebb problémát.


Előtte mi festettük ki a tantermeket, csiszoltuk a parkettákat, vittünk be wc papírt stb. Az elmúlt időszakban mióta átvették ezek megszűnni látszanak.

Egyház, meg hittan, meg egyházi ének...

Kőőőkorszak...

Nem kényelmi szempontok miatt.Amit leírtam az csak a ráadás.Egy kis magyarságtudatot is táplálnak beléjük, meg hagyománytiszteletet.Nekünk már ezért megéri, de ugye ízlések és pofonok.

Abban azt hiszem egyet értünk, hogy sokkal jobban kellene tolni az oktatást bal vagy jobb ide vagy oda, mert ez a jövőnk egyik záloga.

Egy olyan ember vagyok, akinek heti három órában pazarolták az idejét az iskolában *kötelező* hittannal és énekkel, miközben a német nyelvórából heti egy volt. Őszinte kérdés, remélem válaszolsz is: melyik lett volna fontosabb véleményed szerint?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés