Újabb adó: kiterjesztené a kormány a termékdíjat

2014. október 22. 10:05
Tisztálkodó-, mosó- és kozmetikai szerekre, a legkülönfélébb irodai papírra, illetve a művirágra is kiterjesztené a termékdíjat a kormány.

Az új adócsomag részeként kiterjesztené a kormány a termékdíjat az „egyéb vegyipari termékekre”, vagyis többek között a kiskereskedelmi forgalomba szánt mosószerekre, öblítőkre, mosogatószerekre, tisztítószerekre, tusfürdőkre és samponra is – írja a Világgazdaság. A szappanok, felületaktív anyagok, mosószerek után az adótétel 11 forint kilónként, míg a a szépség és testápoló készítményekre 57 forintos díjat vetnek ki.

A termékdíj érinti az irodai papírt is: az után kilónként 19 forintot kell majd fizetni. Irodai papírba a másolópapírok mellett a jegyzettömbök, iratrendezők, mappák is beletartoznak. 

Különösen magas termékdíjat vetnének ki a művirágra: kilónként 1900 forintot. Szakemberek szerint ez már akkora összeg, aminek következtében akár el is tűnhet a legális forgalomból a művirág.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..„egyéb vegyipari termékekre”, vagyis többek között a kiskereskedelmi forgalomba szánt mosószerekre, öblítőkre, mosogatószerekre, tisztítószerekre, tusfürdőkre és samponra is.."

Vagyis megadóztatják mindennapi tisztálkodást.


Higgyétek el előbb-utóbb jön majd a levegőadó is.

nem, most épp varga mihály megszorítócsomagját látjuk.
elszállt a költségvetés, elszállt a hiány, valahogy be kell foltozni.

emlékszünk még őszödre? arról szólt, hogy gyurcsány 2004-ben hatalomra került, látta, hogy katasztrofális helyzetben van a büdzsé, de azért jól megvárta a választásokat a rendberakással. (nem ment neki)
varga mihály tavaly pénzügyminiszter lett, látta, hogy matolcsy ámokfutása milyen helyzetbe hozta, de azért jól megvárta a választásokat a rendberakással. (szerintem neki sem fog menni)

ezt számoltam én is: egy 850 forintos folyékony szappan ezentúl majd 861 forintba fog kerülni. dráma. az origon már járványokkal riogatnak az intelligensebb kommentelők.

Válaszok:
ifrance | 2014. október 22. 11:12

a kérdés ezerszer inkább az, hogy miközben állítólag olyan faszományosan jól állunk gazdaságilag, mire föl ez a sok plusz adó? persze ez csak költői kérdés...

őő.. rezsicsökkentés? egykulcsos adó? nyugdíjemelés? családi adókedvezmények?
a költségvetési hiány jelenleg rekordszinten van.

nem értem, miről beszélsz.

nem hiszem, hogy visszasírnánk matolcsyt (nincs is mit visszasírni rajta, jelenleg a nemzeti bankot rombolja gőzerővel)

matolcsy egy paranoiás idióta, akinek halvány gőze nincs a gazdaságról. varga mihálynak azért van köze a pénzügyhöz, csak úgy tűnik a politikus énje elnyomja a tisztességes/józan énjét. róla 2010 környékén még oszkó péter is elismerően nyilatkozott.

szóval amennyire én látoom, a mindenféle politikai lózungok hátterebén varga tudja, hogy katasztrofális állapotban van a büdzsé, száll elfelé a hiány. ezért próbál (titokban) megszorítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában