Felülvizsgálták az államot károsító PPP-ket

2011. december 27. 8:22
Befejeződött a köz– és a magánszféra gazdasági együttműködését rögzítő megállapodások, a PPP-szerződések felülvizsgálata; a legnagyobb hiányosságokat az alumíniumipar és a cukorgyártás területein mérték fel.

Befejeződött a köz– és a magánszféra gazdasági együttműködését rögzítő megállapodások, a PPP-szerződések felülvizsgálata - közölte a Magyar Nemzettel Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. A vizsgált PPP-konstrukcióknál a legnagyobb hiányosságokat az alumíniumipar és a cukorgyártás területein mérték fel.

A lap kedden azt írja, ezek a szerződések jelentős hátrányt okoztak az államnak, ugyanis előnyös helyzetbe juttatták a magáncégeket. A közbeszerzés szabályait gyakorta durván megsértették. A Magyar Nemzet hozzáteszi, a PPP-konstrukció jelentős méreteket öltött a politikai haszonszerzés területén is: az MSZP-SZDSZ kabinetek anélkül indíthattak beruházásokat, hogy időben, és egy összegben fizetniük kellett volna.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És? Ezt eddig is tudtuk. Mit akar a kormány, az igazságszolgáltatás tenni? Ez lenne az a hír, amire várunk. De még mindig nem történik semmi elszámoltatás ügyben. Pedig ezzel nyertétek el a választók legalább felének szavazatát.

"a PPP-konstrukció jelentős méreteket öltött a politikai haszonszerzés területén is: az MSZP-SZDSZ kabinetek anélkül indíthattak beruházásokat, hogy időben, és egy összegben fizetniük kellett volna"

Ez nem hír. Ezt mindenki tudta.
Tessék már lépni valamit, hogy soha többé ne fordulhasson elő!!!
És tessék visszavenni, amit elloptak a gazemberek!!!

" Értetlenül állok emellett"

Nemcsak Te. Tudtommal ma egyetlen cukorgyár van Magyarországon, az is Osztrák tulajdonban. A világhírű alumínium iparunkról meg semmit sem tudok.

Ez most mit jelent. Mi van a híveivel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában