Kémügy: a Mol kellett az oroszoknak?

2011. október 4. 10:11
A Mol, és ezen keresztül a teljes Kelet- és Közép-európai olajipar bekebelezése volt az oroszok célja, a kémügy valódi tárgya a Heti Válasz szerint. A lap arra is fényt derített, hogy a perben érintett Zömök Kft.-t Gyurcsány Ferenc családjához is erős szálak fűzik.

Nem a hazugságvizsgálatokra összpontosít az ügyészségi vizsgálat a kémügyben - vélekedik a Heti Válasz. A lap olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a poligráfozás csak fedősztori, a valóságban orosz technikai támadás érte az NBH-t információleszívási célból. A lap szerint Moszkva a 2006-os magyar választások után meghatározó befolyást akart szerezni a Mol olajipari óriásban, hogy monopolizálja az olajipart Kelet- és Közép-Európában.

A magántulajdonú Molt ugyanakkor kettős védelmi rendszer vette körül: egyrészt a Nemzetbiztonsági, mai nevén Alkotmányvédelmi Hivatal, másrészt az akkor külsős elhárítóként alkalmazott UD Zrt. A Mol bevételéhez tehát mind az NBH-t, mind az UD Zrt.-t meg kellett törni; előbbit például egy technikai-informatikai támadással, utóbbit a lenullázással - olvasható a Heti Válasz cikkében. Hogy a közben Vlagyimir Putyinnal ötször is találkozó, barátkozó Gyurcsány Ferenc tudott-e minderről, nem tudni.

A lap úgy értesült, mindössze másfél tucat NBH-dolgozó esett át hazugságvizsgálaton. A gépeket Oroszországból a ferihegyi kisgépes terminálon keresztül hozták be az NBH repülőtéri kirendeltségének tudtával, a légikikötő védelmi rendszereit üzemeltető Zömök Kft.-vel együttműködésben. A security-szolgáltatásokat kínáló Zömök Kft. - amelynek exvezetője, Püski László az ügy negyedik gyanúsítottja - Gyurcsány Ferenc anyósának környezetében, az Apró család kvázi társvállalkozásaként alakult - hívta fel a figyelmet a lap.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés