Laborccal együtt távozott az NBH-vezetők többsége

2010. június 24. 9:03
A Laborc Sándorral együtt távozó vezetők nyugdíjazási kérelmeit az akkor még hivatalban lévő főigazgató minden esetben ellenvetés nélkül hagyta jóvá - Laborccal együtt az NBH vezetőinek közel 85 százaléka távozott, tudta meg a Magyar Nemzet.

Diplomatikusan ugyan, de Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója arról tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát kedden, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya politikai célokra is felhasználta a polgári titkosszolgálatokat, értesült a Magyar Nemzet. A személyi konzekvenciákat már levonták - több érintettel szemben fegyelmi eljárás indult.

A Nemzetbiztonsági Hivataltól a vezető beosztású munkatársak csaknem 85 százaléka távozott akkor, amikor a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. elleni feljelentés kudarca miatt Laborc Sándor volt főigazgató is benyújtotta nyugdíjazási kérelmét, értesült a Magyar Nemzet titkosszolgálati forrásokból. Úgy tudják, az egyes igazgatók, valamint több főosztályvezető és osztályvezető jórészt azonos azokkal a tisztekkel, akiket a nemzetbiztonsági bizottság támogatásának hiányában is az NBH élére kinevezett Laborc Sándor helyezett beosztásukba.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában