Elhunyt Horváth Rozi, a népszerű fűszermárka névadója

2025. március 19. 06:29

Algériában ismerkedett meg a fűszerek világával.

2025. március 19. 06:29
null

A Horváth Rozi márka Facebook-oldalán jelentették be a hírt, hogy meghalt a rendkívül népszerű magyar fűszermárka névadója. 

„Szívét-lelkét beleadta az általa készített fűszerkeverékekbe és sok családi asztalt különlegessé tévő receptjeibe” 

– írják.

Mint kiderül, az 1939-ben Tolmácson született Drozgyik Ilona – aki a Horváth Rozi nevet férjétől, Horváth Lajostól kapta becenévként – élete fordulatokban gazdag volt. Eredetileg divattervezőnek készült, de mivel a kiszemelt textiltervező szak nem indult a főiskolán, más utat választott. Dolgozott porcelánfestőként és műszaki rajzolóként is.

Életében házassága hozott jelentős fordulatot, amikor férjét követve Algériába költözött.

 Itt ismerkedett meg a fűszerek világával és a francia nyelvvel, és saját elmondása szerint, egy francia szakácskönyv segítségével vált „igazi háziasszonnyá”.

A házaspár 1974-ben tért haza Magyarországra.

 Egy 1985-ös baleset – amikor konyhájukban leszakadt a fűszerpolc – adta az ötletet, hogy fűszerekkel foglalkozzon. 

Nem sokkal később, 1993-ban elindította saját márkáját, ami a magyar háztartások szerves részévé vált.

Pályafutása alatt szerepelt tévéműsorokban, könyveket írt, és népszerű videókazettákat adott ki. Szakmai elismerését jelzi, hogy 

2003-ban felkerült a Magyar Hírlap által összeállított „50 legsikeresebb nő” listájára,

tudjuk meg.

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagymacska44
2025. március 19. 10:44
Sajnos sz@r, hulladék fűszereket árusítottak a neve alatt. Nyudodjék békében.
Rodolfo
2025. március 19. 09:13
Isten nyugosztalja, nyugodjék békében.
Fehér Agyar
2025. március 19. 08:52
Csak kitalált névnek gondoltam, mint pl. az Erős Pistát, nem tudtam, hogy valódi személy rejtőzik a név mögött. Isten nyugosztalja, sok finomságot tett az asztalunkra
masikhozzaszolo
2025. március 19. 08:13
Őszinte részvétem. A Horvát fűszerrel vigyázni kell, a kolbászkészítéskor nem mindegy milyen köménymagot teszek bele. A frissebb erősebb, kevesebb kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!