Szemben a liberális korszellemmel – Itt a magyar nagy stratégia

2024. július 31. 23:27

A háború és a Nyugat–Kelet-ellentét nyomán formálódó világrendszerváltásról, továbbá a szükséges európai és magyar válaszokról is beszélt Tusványoson Orbán Viktor. Nem maradt visszhang nélkül.

2024. július 31. 23:27
NÉMETH Zsolt; TŐKÉS László; ORBÁN Viktor
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

 

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Találkozások, kultúra, művészet, koncertek és közéleti diskurzus, no meg némi szórakozás – a 33. Bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor, azaz Tusványos idén is tízezreket vonzott, helyi, Magyarország határain innen és túli érdeklődőket egyaránt. Miniszteri és első vonalbeli politikusból talán kevesebb volt, mint tavaly, de így is parázs vitákat és aktuális témákat feszegető előadásokat hoztak össze a szervezők. Legalábbis a napközbeni szabadegyetemen, míg este a zenekaroké volt a terep.

Akut politikai kérdés akadt bőven: az orosz–ukrán háború, európai folyamatok, amerikai elnökválasztás, biztonság- és nemzetiségi politika, és sorolhatnánk. És persze, ahogy az elmúlt években, ezúttal is számos felkérdező anyagot készíthettek a balliberális újságírók, akik szinte bárkit szabadon meginterjúvolhattak a fesztivál forgatagában.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. augusztus 01. 09:26
világrendszerváltás..... Jó látni, ahogy a magadfajta rendszeresen nevetségessé teszi magát, meg a brancsát. Ha meg az emberek valamilyen mértékben liberális korszellemben akarnak élni, ahhoz semmi közötök, meg a kamu harcotok is kevés.
krisz09
2024. augusztus 01. 09:01
Ezt figyelembe kellene venni a stratégiában: Miért pont az LMBTQ az egyetlen másság, amit a baloldali elit feltűnően propagál, miközben semmilyen, a sajátjától eltérő véleményt nem fogad el? Az USA-ban, és pl. Franciaországban is, a Z generációsok 19%-a vallja magát LMBTQ-ba tartozónak... Miért ugrott meg ez az érték az új generácókban? (Y generáció 11,3%, X generáció 3,3 %. Gallup 2022) Az egyik ok, hogy Nyugatról évtizedek óta sulykolják minden fronton az egyediséget, hogy: emelkedj ki a tömegből, te Más vagy, Egyedi vagy. Csakhogy az ember egyik alapvető szükséglete a közösséghez tartozás, és hogy elfogadja őt a közösség. Minek nevezik az LMBTQ személyeket? LMBTQ Közösségnek. Miközben belesúlykolták/-ják a fiatalba, hogy más/egyedi akarjon lenni, egyidejűleg a fiatalok magányossá váltak a képernyők miatt, ami sokszor szorongáshoz vezet. Eközben azt is súlykolják: az LMBTQ egy közösség, ami befogad mindenkit, aki MÁS, a konzervatívok, keresztények pedig elutasítják a másságot...
cccbasatu
2024. augusztus 01. 08:29
A csörgősipkás bohóc csak már ilyen határon túli haknikon mer megjelenni ahol fizetett /lefizetett / udvaroncok tapsolnak neki.Itt Magyarországon ezt nem teheti meg mert itt a nép fújjolna köpködne és rohadt paradicsommal dobálná meg mint ahogy most az EU parlamentjében ahol erősen tiltják neki a megjelenést mert nem szeretik a botrányhős csörgősipkás bohócot.
Józsi6
2024. augusztus 01. 07:27
Mennyivel tisztességesebb a hvg, ahol a fizetős cikkeket előre jelzik. Itt sunyin hallgatnak, majd ha odaérsz, csak akkor láthatod, hogy átbasztak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!