Kutatás: elsöprő támogatottsága van Orbán Viktor békemissziójának, még az ellenzéki választók egy része is egyetért

2024. július 15. 10:01

Mivel az elégedettek aránya több mint kétszerese az elégedetlenekének, a békemisszió első hetének hazai megítélése kifejezetten kedvezőnek mondható.

2024. július 15. 10:01
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Magyar Társadalomkutató felmérése szerint a magyar felnőttek 62 százaléka elégedett Orbán Viktor békemissziójával, amely Ukrajnát, Oroszországot és Kínát is érinti. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy az ellenzéki szavazók harmada is támogatja Orbán Viktor béketörekvéseit.

Mint a Mandiner is megírta: Orbán Viktor az Európai Unió elnöki posztja átvétele után nem sokkal először Volodimir Zelenszkij ukrán, majd Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-Ping kínai elnökökhöz látogatott el, hogy segítse az orosz–ukrán háború befejezését.

Ezt is ajánljuk a témában

A felmérés alapján a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint háromötöde (62 százalék) elégedett Orbán Viktor fegyverszünet és béke érdekében tett erőfeszítéseivel, és a megkérdezettek 41 százaléka teljes mértékben elégedett vele.

Mindössze a magyarok alig több mint negyede elégedetlen a békemisszióval.

Mivel az elégedettek aránya több mint kétszerese az elégedetlenekének, a békemisszió első hetének hazai megítélése kifejezetten kedvezőnek mondható.

A kutatás megállapította azt is, hogy

a békemisszió még ellenzéki oldalon is szerzett magának támogatókat,

hiszen a Tisza Párt szavazóinak 29 százaléka, az európai parlamenti választáson szövetségben induló DK–MSZP–Párbeszéd-szavazók harmada, mintegy 33 százaléka, a parlamenti bejutásra jelenleg nem esélyes kisebb pártok szavazóinak szintén harmada elégedett Orbán Viktor július 2. és 8. között tett utazásaival.

A válaszadók több mint háromötöde elégedett Orbán Viktor fegyverszünet és béke érdekében tett erőfeszítéseivel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. július 15. 19:05
"A kutatás 1000 fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült" :)))))))))))))))))))))))))))))))
Lajoss
2024. július 15. 15:17
…álmodj,királylány…😂😂😂😂
catalina11
2024. július 15. 13:55
Camael 2024. július 15. 11:49 A 28% elégedetlennek mi a baja vele ? ez: Varlay elmondta, hogy a BlackRock világszerte 20 ezer milliárd dollárt kezel. ... hogy "ha van 10 ezer dollárod, meg tudsz vásárolni egy amerikai szenátort..... Nem az számít, hogy ki az elnök, hanem az, hogy ki irányítja az elnök pénztárcáját. ..... Ukrajna jót tesz az üzletnek, ugye tudod? ..Mint ország, nem akarjuk, hogy ez a konfliktus véget érjen. ..Oroszország felrobbantja Ukrajna gabonasilóit, és a búza ára őrülten fel fog menni. ... .... A háború kurvára jót tesz az üzletnek – fogalmazott." no és még egy apróság, a BlackRock vezére, "Fink ..grew up one of three children in a JEWISH family ...." szóval Soros után, egy másik zsidó..
catalina11
2024. július 15. 13:45
epét hánynak a libernyákok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!