Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Libri Irodalmi Díjat kapott Mező Gábor

2024. június 19. 11:08

Az év történelmi tényirodalmi könyve elismerést Mező Gábor A kultúra megszállása című kötete kapta.

2024. június 19. 11:08

Nyitókép:  Ficsor Márton/Mandiner

A korábbinál jóval több, összesen 12 kategóriában hirdették ki a Libri irodalmi díj nyerteseit. Az idén megújult formában visszatérő könyvszakmai elismerés 2023 legolvasottabb műveit díjazza. 

Az év történelmi tényirodalmi könyvei között Mező Gábor A kultúra megszállása című kötetét szerették a legjobban az olvasók.

A kiadvány egy hosszabb kutatás első terméke, amely részben a tömegkultúra kommunista megszállását célozza bemutatni, részben e rezsim végrehajtóinak tovább élését a tömegkultúra területén. A kötet időszerűségét adja, hogy 

politikai és gazdasági rendszerváltást Magyarországon nem kísérte a kulturális terület rendszerváltása.

A kötet szerzője a tőle megszokott olvasmányos stílusban, részletgazdagon mutat be arcokat, mesél el történeteket, gyakran megrázóakat, máskor meghökkentőeket. 

Azt látjuk, hogy az emberarcú kádárizmus vagy a legvidámabb barakk képének kialakítói sok esetben kötődtek valamiképpen az erőszakszervezetekhez.

Ezt is ajánljuk a témában

Karikó Katalin ezúttal irodalmi díjat kapott

Idén új formában tért vissza a Libri irodalmi díj, amelyet tizenkét kategóriában osztottak ki, kizárólag a tavalyi eladási példányszámok, azaz a közönség körében való népszerűség alapján. Az elismerést mások mellett Karikó Katalin, Visky András, Orvos-Tóth Noémi és Mező Gábor kapta, a gyerekirodalmi életműdíjas Marék Veronika lett.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Mező Gábor

Facebook

Idézőjel

A rendszer embertelensége oda vezetett, hogy még sok üldöző is üldözötté vált.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. június 20. 00:28
Miért akarták kiirtani a magyarokat? - érdemes meghallgatni, mert ezt is eltitkolták előlünk Mező Gábort könyvéről kérdezik: www.youtube.com/watch?v=QuhYz_Oz8eQ "Bocsánat kérés nélkül nincs megbocsátás..." ---------------------------------------------------------------------- www.youtube.com/@hamis_gulyas/addons/unicode-properties
P.S.
2024. június 19. 21:46
Tulajdon megszállásáról mikor hallunk részletes feltárást? Eddig csak Zlinszky János tákolmánybíróról hallottam, hogy visszakapta felújított gyóni kastélyának rozsdás kulcsait. Én mikor kapom vissza, vagy törvény szeinti kárpótlást mikor kapom meg tulajdonaim után?
maxrockatansky
2024. június 19. 15:41
Mező Gábor könyvei mellett A Hálózat és Hamis Gulyás sorozata is hiánypótló, valamint a többi dokus/beszélgetős anyaga is. A Youtube-on megtalálhatóak.
zsolti123
2024. június 19. 13:41
www.magyaridok.hu/szakacs-arpad-kinek-a-kulturalis-diktaturaja/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!