Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot

2024. május 29. 12:07

A költözésre várhatóan 2025 elején kerülhet sor.

2024. május 29. 12:07

Nyitókép: Facebook

Hatékonyabban és olcsóbban működhet az állam a Nemzetgazdasági Minisztérium és a hozzá kapcsolódó szervezetek korszerű, energiatakarékos irodaházkomplexumba költözéséve. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló szervezetek – többek közt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank, az EXIM, a Garantiqa, a Start Garancia – részére az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot. 

A költözésre várhatóan 2025 elején kerülhet sor.

Az állam azt a döntést hozta, hogy az így felszabadított állami ingatlanok értékesítésre, a bérlemények pedig felmondásra kerülnek. Az érintett állami szervezetek XIV. kerületbe költözésével a piac számára kiváló lokációval és hasznosítási lehetőségekkel rendelkező belvárosi, jellemzően I. és V. kerületi ingatlanok szabadulnak fel.

(MTI)

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. május 29. 15:51
Akitlosz "Szkeptikus vagyok, hogy ez jó a köznek. Inkább tűnik megint valami közpénz elumbuldázásnak." Az-bár kétségkívül fontos, mármint a kedvezményezettek köre- de mégsem annyira jelentős mint az állami hivatalokra, hivatalnokokra eszetlenül kiszórt száz- és ezermilliárdok ... Mintha a többség valahogy nem úgy látná hogy országnak már csak ez hiányzott. Állami paloták a Várban illetve Zuglóban minisztériumokkal, száz- és ezermilliárdokért. Készen lettek az utak, az autópályák, megszűnt pl. az M1 és M7 halálútjai mert sikerült őket bővíteni 2x4 sávosra, elkészült a Budapesti körgyűrű, olyan vasúti közlekedésünk van hogy a száz évvel ezelőttit is lepipálja... Tele vagyunk szuper kórházzal, a mezőgazdaság ontja a termést az elkészült csatornázások miatt fittyet hányva az aszályra. És még a Biodomba is járunk, a külvárosi HÉV közlekedésre vettünk szerelvényeket a 40 éves NDK termékek helyett. Minden a legnagyobb rendben, már csak állami paloták hiányoztak, közalkalmazottaknak.
blackorion93
2024. május 29. 15:29
Nagy segítség ez a magyar családoknak, köszönjük!
letsgobrandon-2
2024. május 29. 14:04
zorbán ezt is ellopta
Akitlosz
2024. május 29. 14:02
Szkeptikus vagyok, hogy ez jó a köznek. Inkább tűnik megint valami közpénz elumbuldázásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!