Rendkívüli: levette a képernyőről az ATV Somos Andrást

2024. február 21. 09:43

A fegyelmi eljárás ideje alatt biztosan nem láthatják a nézők a műsorvezetőt, de meglehet, annak lezárása után sem…

2024. február 21. 09:43

Nagy port kavart Somos András műsorvezető kijelentése, amely az ATV Szigorlat című műsorában hangzott el. A vitaműsor vendége Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt.

Már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött. Az egyik műsorvezető, Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban”.

Somos ekkor pedig így folytatta: „de ő nem volt pedofil”.

Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”. 

Somos később a közösségi oldalán próbált magyarázatot adni a kijelentésére: „Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. Elítélem a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását. Mindenkitől elnézést kérek, hogy a szándékomtól és meggyőződésemtől eltérő értelmezésre juthatott a tisztelt néző” – fogalmazott.

Az ATV azóta elhatárolódott a műsorvezetőtől és fegyelmi eljárást indított.

A Mandiner megkérdezte az ATV-t, hogy mikor zárulhat le a fegyelmi eljárás. Réti Dóra, az ATV Csoport sajtófőnöke a következőt válaszolta:

„Néhány napot vesz igénybe a fegyelmi eljárás. Az ATV és Somos András kölcsönösen abban maradtak, hogy ezalatt az idő alatt nem vezet műsort.”

Nyitókép forrása: Youtube

 

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. február 28. 03:42
Bízom benne, hogy az ATV Somos András után előbb utóbb Rónai Egont is leveszi a képernyőről, amiért ennyire tiszteletlen, sőt gátlástalan stílusban mustrálgatva ítél meg, de erőltet is megítélni nagy nyilvánosság előtt a megszólítottjaival nála sokkal nagyobb tudású és jóval hitelesebb, igaz a hozzá képest túloldalon álló és állt eleveneket és holtakat is.
Krupp Skya
2024. február 22. 08:25
"koronaszepe 2024. február 21. 13:21 Próbált nyitni, próbált gesztusokat tenni a Fidesz felé..." Körmös elvtársatok is próbált nyitni a FIDESZ felé, Manikűr szalont.
Szuperszig
2024. február 21. 17:22
Ha valaki segglyuk szájú, az a Somos. Két mondat között gyönyörűen hozza. Mindemellett egy jusztlaci-féle okoskodó kaszfalap. Senkinek nem fog hiányozni.
nemmondom
2024. február 21. 16:36
Két kérdés merült fel bennem: - Csak felfüggeszti a "televíziós tevékenységét"? - A jelenlévő kérdezőtársai / K. Emília kisgyermekes anya/ szó nélkül hagyták Somos véleményét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!