Migrációs ügyben is felmosták a padlót Magyar Péterékkel

2024. október 26. 12:30

Szövegértelmezési gondokkal küzdhetnek a tiszások.

2024. október 26. 12:30

Nyitókép forrása: Facebook

 

Migráció volt a terítéken e héten is Strasbourgban, az Európai Parlamentben. Kiderült, a 2025-ös uniós költségvetés EP-szavazásán a TISZA Párt valamennyi EP-képviselője arra voksolt, hogy minél gyorsabban lépjen hatályba az unió polgárai és több kormánya által is elhibázottnak tartott, az illegális migrációt ösztönző uniós migrációs paktum. Magyar Péterék támogatták,

hogy az EU tízmilliárd forinttal nagyobb összeget fordítson az unióba érkezett migránsok közvetlen ellátására.

Továbbá a tiszásoknak hála az a javaslat szintén zöld lámpát kapott, amely helyénvalónak ítéli,

hogy Magyarország súlyos büntetést kapott az Európai Unió Bíróságától,

illetőleg kimondja: helyes megbüntetni Magyarországot 200 millió euróval, amiért nemet mondott az illegális migrációra, valamint jogi, és műszaki határzár alkalmazásával nem engedett be migránsokat az ország és az unió területére.

Magyar pártja a szavazást követően megpróbálták letagadni szavazatuk lényegét, és még szövegértelmezési segítséget is ajánlottak.

Erről szavaztak Magyar Péterék

Csakhogy jött Dömötör Csaba, a kormánypártok EP-képviselője, aki feltette az eredeti szöveget közösségi oldalára, amire igent mondtak a tiszások – íme: „a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap keretében további finanszírozásra van szükség a Menekültügyi és Migrációs Paktum megfelelő és gyors végrehajtásának biztosítása érdekében; ezért úgy határoz, 2025-re a költségvetési tervezethez képest

25 millió euróval megerősíti a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapot, tekintettel arra, hogy az pozitívan járult hozzá a menekültek azonnali támogatásához”.

A szövegben említett migrációs paktum lényege, hogy szétosztják az Európába érkező bevándorlókat a tagországok között – mutatott rá a fideszes politikus. – Azokat pedig, akik ebben nem hajlandóak részt venni, súlyos pénzbüntetésre kényszerítik. „Ez hazánkat már sújtja is. Magyarország mindvégig ellenezte az egész paktumot, összhangban a 2016-os népszavazás elsöprő eredményével.”

A Tisza képviselői azonban nem ezt tekintik irányadónak.

De miért mennek a Néppárt után?

Dömötör Csaba is felvetette, Manfred Weber (néppárti vezető) és Ursula von der Leyen (európai bizottsági elnök) támogatásának ára van. „Jól látszik, hogy a tiszásoknak mindent meg kell majd szavazniuk, amit elvárnak tőlük, akkor is, ha az káros az országnak – fogalmazott az EP-képviselő. – Nem először látunk olyat, liberális EP-képviselők hetykén tagadják azt, amit Brüsszelben megszavaznak. Az MSZP-től a Momentumig komoly hagyomány halmozódott fel ebben – emlékeztetett később. –

Nem remélhetünk nagy változást, de egy dolgot azért javaslunk: ha legközelebb videót készít, Magyar Péter nyugodtan tűzzön fel egy Manfred Weber-kitűzőt a tiszás logó mellé.”

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény


 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 26. 16:21
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
pollip
2024. október 26. 16:19
Nem találták meg a jó választ wikipedián, pedig keresték:-)))))
o1gtolvaj-3
2024. október 26. 16:18
Vege van fiuk, kar vergodni, szalljatok le a teknovajo c lovarol!
gullwing
2024. október 26. 15:49
Ne báncsuk már ezeket, biztos nem volt semmi a wikipédiárol amit segítségül hívtak! 😂🤣😂🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!