Gyurcsány állítja, egy oldalon állnak Magyar Péterrel – a többi nem számít

2024. október 11. 11:10

Szerinte intellektuális és politikai silányság az ellenzék sikertelenségét az ő létezésével megmagyarázni.

2024. október 11. 11:10

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc facebook-oldala

„Én soha nem mondtam mást, mint hogy mi mindenkivel keressük az együttműködést, aki Orbánnal szemben áll. Soha nem változott ebben a DK álláspontja” – mondta a Telexnek adott interjújában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Tisza Párttal való lehetséges együttműködés kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy azok után is együttműködést keresne Magyarral, hogy az elmúlt hónapokban árulónak, erkölcsileg alkalmatlannak és stricinek is nevezte a Tisza Párt elnökét, úgy válaszolt:  Ez a koalíciós együttműködés természete. Sok mindenről mást gondolunk, és versenytársak vagyunk, de az a választóvonal, hogy valaki az alkotmányos demokrácián belül vagy kívül helyezkedik-e el. Azt feltételezzük, hogy Magyar Péter belül van, míg a Fideszre ez nem érvényes.

A DK elnöke leszögezte: 

Továbbra sincs más alternatíva, mint a közös ellenzéki ajánlat. 

Ugyanakkor hozzátette: Magyar Péter ezt egypárti módon akarja megoldani. Ha egypártrendszer van ellenzékben, akkor egypártrendszer lesz abból kormányon is.

A volt kormányfő beszélt a júniusi választásról is, melynek az volt a tanulsága, hogy egészen egyszerűen nem működik az a típusú „elegáns visszafogottság”, amivel ők sokszor – talán túl nagy önhittséggel – „intellektualizáltak bizonyos problémákat”.

Szerinte akik a DK-t nézik egy dinamikusabb, nyíltabb, szókimondóbb pártot látnak, amely mindenki számára átélhetően osztozik a kormányt széles körben övező felháborodásban.

Beszélt arról is, hogy  DK megalapításakor azt gondolták, csak jól kell csinálnunk a dolgukat, és akkor előbb-utóbb delegitimálódik a gyurcsányozás. Nem ez történt, hanem az ellenkezője – függetlenül attól, hogy három vagy húsz százalékon volt a támogatottságunk.

Határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy nem azt üzenték-e meg a választók 2010 óta minden egyes választáson, hogy nem kérnek Gyurcsányból.

Intellektuális és politikai silányság az ellenzék sikertelenségét Gyurcsány létezésével megmagyarázni

– mondta a volt miniszterelnök. 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. október 11. 13:14 Szerkesztve
2010÷2014÷2018÷2022 Libbcsikommcsi Ö S S Z E F O G Á Á Á S!! Durr! 4x 2/3! MJK ®! Csak így tovább!
sexykitty-5000108
2024. október 11. 13:09
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­e­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­z­­e­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
iphone-13
2024. október 11. 13:05 Szerkesztve
képen egy mocsok hazaáruló ocsmány pofája, hánynom kell tőled te szemétláda alkoholista patkány. okádék vagy ferkó! hazaárulók vagytok poloskával együtt te féreg! a helyedben elbujdosnék.
chief Bromden
2024. október 11. 13:03
Ferkó olyan sokoldalú, hogy már szinte kör. Mint láttuk, aki körön belülre került annak vége lett, lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!