A Corvin közi szabadságharcos figyelmeztette Magyar Pétert, ne sajátítsa ki politikai célokra a lyukas zászlót

2024. október 03. 08:54

Varga János forradalmár arra buzdít mindenkit, tiltakozzanak az '56-os lyukas zászló „besározása” ellen.

2024. október 03. 08:54
null

Nyitókép: Hatlaczki Balázs / pestisracok.hu

 

Az 1956-os Magyarok Világszövetsége nevében Varga János, Corvin közi szabadságharcos, a néhai Wittner Mária barátja és egykori rabtársa tiltakozott a lyukas zászló, mint nemzeti jelkép kisajátítási kísérlete ellen.

Varga János elítélte Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének legújabb próbálkozását, miszerint a nemzeti jelképpé magasztosult lyukas zászlót politikai célokra akarja kisajátítani.

A forradalmár arra buzdít mindenkit, hogy tiltakozzanak az '56-os lyukas zászló „besározása” ellen.

Szeretném a tiltakozásomat kifejezni, mint magyar állampolgár, mint ’56-os elítélt” 

– nyilatkozta Varga János a Pesti Srácoknak, hozzátéve: „A harcokban a Corvin közben tevőlegesen részt vettem tizenhat évesen, ezért kaptam 16 év börtönt, és abból 6 és fél évet leültem. Betegen engedtek haza. Azt hiszem, ez engem feljogosít a tiltakozásra.

A zászló történetéről Varga János felidézte, hogy 1956. október 23-án Budapesten kezdődött a felvonulás, ahol először láthatták, ahogyan a tüntetők késsel vagy bicskával kivágták a nemzeti lobogó közepéből a Rákosi-címert. Ettől kezdve a lyukas zászló az '56-os forradalom jelképévé vált. Varga hangsúlyozta:

Ennek a szimbólumnak a kisajátításához senkinek nincs jogosultsága, és ezt nem szabad megengedni. Minden, aki szereti a magyar hazáját, köteles tiltakozni, hogy senki ne sajátíthassa ki ’56 szellemiségét” – mondta.

Varga János magánemberként is kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter valóban érti-e, mit jelent felvállalni az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségét. Úgy vélekedett, hogy mivel a Tisza Párt az Európai Néppárt frakciójához csatlakozott, amelyet szerinte magyarellenes erők vezetnek, Magyar Pétert nemzetellenes akciókhoz fogják felhasználni, vagy maga is ezek részévé válik.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. október 03. 13:01
Magyar Péter, a világszélhámosságában még Gyurcsányra is hajazó álnépboldogító miféle felhatalmazás alapján és honnan vesz még bátorságot is jogot formálni ahhoz, hogy az 56'os forradalom és szabadságharc szellemiségét tükröző lyukas zászló szimbólumát a saját politikai céljai eléréséhez a pártbagázsa jelképének akarja kisajátítani?
virag-os
2024. október 03. 12:36
Mindent kitalálnak, hogy uszítsanak és provokáljanak. Csak erre képes, ez az ő munkája, értelmes megnyilvánulásai, javaslatai nincsenek. Csak a folyamatos vádaskodás és az intrika, amivel fellehet korbácsolni az embereket, mert ez a cél. Más országokban is ezt csinálták.
Tegnap
2024. október 03. 11:18
A poloska meg a CIA ügynökök akik irányítják nem ismernek határt az aljas pofátlanságban.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 03. 10:24
Felesleges vernyákolni! Nincsen kisajátítva a lyuk! 🕳️ Mindenkinek jut belőle! Ez egy lyukakban gazdag ország. Ingyen van. Nem érinti a forint árfolyama sem. Mindenki tehet belőle a zászlójára akkorát és annyit, amekkorát és amennyit csak szeretne. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!