Vona: Magyar Péterről az embereknek nem a biztonság jut az eszébe (VIDEÓ)

2024. augusztus 19. 16:33

A Jobbik egykori elnöke szerint ők nem a reményét szeretnék elvenni a Tisza Párt szavazóinak, hanem az illúzióikat szétrombolni: ők valódi rendszerváltást akarnak végrehajtani, hogy ne vezérváltás történjen az országban.

2024. augusztus 19. 16:33
null
Almási B. Csaba

Nyitóképünk: Képernyőfotó/ATV

Vona Gábor 2026-ban a parlamenti választáson Gyöngyösön indul egyéni választókerületben (evk.), a korai bejelentéssel pedig azt akarta üzenni, hogy készen áll – mondta a Második Reformkor Párt (2RK) elnöke az ATV Start című műsorában. Bár általában a jelöltek sokáig szoktak várni, hogy nyilvánosságra hozzák a szándékukat – tartva attól, hogy az ellenfeleik amortizálják, ledarálják őket –, de ő – elmondása szerint – nem fél sem a Fidesztől, sem a jelenlegi kormánypárti képviselőtől, Horváth Lászlótól, nyílt sisakkal vállalja a küzdelmet. A kormányváltáshoz pedig az szükséges, hogy az evk.-kban fordítsák meg az eredményt.

A Jobbik egykori elnöke szerint két szóval lehet jellemezni, hogy mit szeretne ő: ez a jólét és a lendület.

Szerinte Gyöngyös és a környéke olyan jó adottsággal rendelkezik, hogy a térségnek nem ott kellene tartania, ahol most van, így jobban kellene élniük az embereknek. Lendületre pedig azért lenne szükség, mert Horváth a több ciklus alatt belefáradt a munkába, ezért nem tartja alkalmasnak arra, hogy a térséget képviselje, hiszen nem tudta kihozni azt a lehetőséget a térségből, amellyel rendelkezik – jelentette ki –, így ki is hívta a fideszes honatyát egy vitára.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy az ott lakók miért szavazzanak egy olyan politikusra, aki többször megbukott, a pártja pedig az EP-választáson mindössze 0,68 százalékot kapott, Vona azt mondta, mert ő a legerősebb kihívó. Abban bízik, hogy még szélesebb választói réteget tud megszólítani, az egyéni választókerületben pedig

a személy legalább olyan fontos, mint az, hogy kinek a listáján szerepel

– közölte. A 2RK elnöke egy az egyben szeretne indulni, tehát azt reméli, hogy az ellenzéki oldalon is belátják, hogy a kormányváltáshoz – amit ő reális forgatókönyvnek tart – az kell, hogy a legesélyesebb politikus szálljon ringbe.

Vona azt mondta, a higgadt, nyugodt konszenzusra törekvő 2RK azt tudja adni a kormányváltó erőknek, ami Magyar Péterből hiányzik. A Tisza Párt elnöke ugyan nagyon komoly politikai áttörést hajtott végre, de az emberek az országgyűlési választáson a biztonságra szavaznak, hogy biztonságban legyen az ország, a családjuk. S szerinte Magyar Péter karakteréről az embereknek nem a biztonság jut az eszükbe, 

egyébként pedig nem is tudja megszólítani az összes ellenzéki szavazót.

Vona úgy fogalmazott, ők nem a reményét szeretnék elvenni a Tisza-párt szavazóinak, hanem az illúzióikat szétrombolni. S szeretnének a realitás, a racionalitás, a politikai kultúraváltás talaján maradva valódi rendszerváltást végrehajtani, azért, hogy ne vezérváltás történjen az országban.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. augusztus 20. 14:44
Szegény Gabit már a Spinoza Házba se hívják. Helyette Patkány Petit...
2024. augusztus 20. 14:36 Szerkesztve
V. Gáborka, azért haragszik Patkánypetire, mert az elvitte tőle a sót...
Martell 2
2024. augusztus 19. 22:12
Önbizalma az van, pedig ő egy bukott politikus, aki leamortizálta a legerősebb ellenzéki pártot.
laszlo 964
2024. augusztus 19. 21:20
Vona!! A spinoza házat nem felejtjük el neked! Kiírtad magad jobbról , balra meg nem férsz be. Ráadásul az új messiás is leszar. Még elmehetnél dolgozni….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!