Nyugdíjkiegészítés kreatívan: cigimaffiát gründolt magának a hevesi nagymama

2024. augusztus 08. 10:55

Milliós nagyságrendű üzletet hozott létre a 77 éves nagymama, ami aztán családi vállalkozássá nőtte ki magát.

2024. augusztus 08. 10:55
null

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Kilenc személyt vádol pénzmosás bűntettével az Egri Járási Ügyészség, közülük hatan jelentős értékre, üzletszerűen követték el a bűncselekményt.

Az ügyészség közleménye szerint szerint egy 77 éves siroki nő a 2020-as évek elején úgy döntött, hogy az ország területére költségvetési csalás elkövetése útján behozott zárjegy nélküli dohánytermékeket fog beszerezni, továbbértékesítés céljából. Az ismeretlen körülmények között folyamatosan vásárolt cigarettát a lakóházának udvari fészerében, egy műanyag hordóban tárolta. A NAV munkatársai 2021 áprilisában helyiség-ellenőrzés során lefoglalták az akkor ott található, összesen több mint kétmillió forint értékű dohányárut.

Az idős asszonyt azonban ez nem tartotta vissza attól, hogy folytassa bűnös tevékenységét, sőt: 2021 novemberétől abba a vele egy háztartásban élő fiát is bevonta. Annyiban azonban óvatos volt, hogy ekkor már ismerőse, egy másik idős nő szomszéd faluban található házánál rejtette el az árut, amiért havi díjat fizetett a tulajdonosnak. Ettől kezdve innen szállította el és terítette szét a zárjegy nélküli dohánytermékeket, amiben fiatalkorú unokája is a segítségére volt. A NAV ezen a helyszínen 2022 nyarán több mint tízmillió forint értékű tiltott árut foglalt le.

Az asszonyt még ez sem akadályozta meg a bűncselekmény-sorozat folytatásában. 2023 februárjában továbbra is folyamatosan értékesítette az egyes vádlott-társai közreműködésével Nyíregyházán megszerzett, ám akkor már Sirokban bértárolt zárjegy nélküli jövedéki termékeket egy további vádlott, valamint mások számára. Mindez addig folytatódott, amíg a családtagokat egy egri buszmegállóban tetten érték pakolás közben az adóhatóság járőrei, akik már hosszabb ideje megfigyelték őket.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Melós
2024. augusztus 08. 23:08
Amikor többször lefoglaltak árút, a büntetés elmaradt?Kamu cikk ez.Én ezt is a többi droggal egy kalap alá venném,és nem árulhatnák sehol hivatalosan.Nincs egészségügyi ellátás,a fizetős ellátás is akadozik,nem hiányzik a sok COPD-s beteg. 20-30 évig nem is tudod, hogy beteg vagy, aztán egyszer csak ülő helyzetben is már úgy érzed, hogy kocogsz és nem elég a levegő. A pulzusszámod eléri a 220 - életkor értéket, és kb ekkor észleled, hogy baj van. Leállnak a szerveid és lassan elhalsz úgy két hét alatt. Kezeden lábadon sötét erek jönnek elő, ahogy áll le a szervezeted, és nem lehet segíteni rajtad. Adják a drága oxigént, de kárba megy. A tüdőd nem vesz fel belőle, kifújod mind és légszomjad van. Leáll a veséd, felgyűlnek a méreganyagok, a fulladás mellett ételmérgezés szerű tüneteid vannak. A bélbaktériumok a saját testedet kezdik felélni. A család áll az ágyad körül tehetetlenül, te csak hörögsz és mellkas csapolást kapsz, mert ellepi a víz a tüdődet. Szivjad b-meg te is, jó az a cigi.
altercat1
2024. augusztus 08. 17:43
Agyrém ami a dohány és a dohányosok körül zajlik... Más káros anyagokkal (pl. élelmiszer adalékok) bezzeg "megértőek" az antibagósok! Az állam pedig kihasználja a rémisztgetést és 80% adót tett a cigire. (Jövedéki plusz áfa.) Arról a hülyeségről nem szólva, hogy például a kórházakban tilos a dohányzás, és mindenki kimegy az utcára. Hadd lássák az ott jövő-menő gyerekek, hogy a doktor bácsi és a nővérek bagóznak, jó példát mutatva. Azzak is ijesztgetnek, hogy minden szál cigaretta egy-egy szög a koporsódba! Igen? 60 év alatt négy köbméter cigit szívtam el, és nem érzem, hogy megártott volna. (A koporsó nincs benne...) Na jó, nem vagyunk egyformák...
Neville
2024. augusztus 08. 13:43
Nem kéne ekkora adót baszni rá, és akkor nem érné meg ez a biznisz.
KINGA SÁNDOR
2024. augusztus 08. 13:36
De a család miért nem állította le? Inkább ők is beszálltak a buliba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!