Nemsokára kiteljesedhet a Gyurcsány-Magyar szövetség

2024. augusztus 06. 17:49

A baloldal két szereplője a felszínen még támadja egymást, ugyanakkor arról, hogy a háttérben mi történik, keveset tudunk. A jelek persze most is árulkodóak.

2024. augusztus 06. 17:49
null
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: Képernyőkép / Vasárnap.hu

„Alig telik el nap anélkül, hogy Gyurcsány Ferenc ne támadná Facebook bejegyzéseiben Magyar Pétert, vagy a Tisza Párt elnökének megszólalásait. Egyik legutóbbi posztjában a DK elnöke már egyenesen árulónak nevezi Varga Judit volt férjét és arról ír, hogy Magyar sohasem lehet az ellenzék vezetője. Persze Magyar Péter sem rest, ha Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció támadásáról van szó. Folyamatosan »kék Fideszként« hivatkozik a DK-ra és próbálja összemosni Gyurcsány pártját a Fidesszel. Sokszor elhangzott tőle az is, hogy Gyurcsány a múlt embere, akivel semmilyen együttműködést nem tud elképzelni. 

A szavak helyett ugyanakkor ismét Magyar Péter tetteit érdemes figyelni. Mert miközben a felszínen a két vezető jól elszórakozik egymás támadásával, a mélyben egy óriási svindli van készülőben.

Sőt, igazából kettejük szövetsége már meg is köttetett, méghozzá az első pillanatban, amikor ez lehetséges volt. A Tisza Párt ugyanis még meg sem melegedett az Európai Parlamentben és máris, első fontos döntéseinek egyikeként együtt szavazott a Demokratikus Koalíció politikusaival. Ők közösen segítették ugyanis hozzá Ursula von der Leyent ahhoz, hogy újabb öt évig az Európai Bizottság elnöke legyen. Az a von der Leyen, aki politikai bosszúhadjáratot folytat Magyarország ellen és jogtalanul tartja vissza a hazánknak járó forrásokat, egyszerre kapta meg a Tisza Párt és a Demokratikus Koalíció támogatását. Annak ellenére is, hogy Magyar Péter korábban kritizálta a Bizottság Uniós pénzek oda nem adásával kapcsolatos gyakorlatát és annak ellenére is, hogy a Tisza Párt elnöke számtalanszor elmondta, hogy nincs együttműködés közte és a Demokratikus Koalíció között.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. augusztus 08. 14:30
ANNAK a szövetségnek mi értelme lenne MAGYAR PÉTER részéről? ÉPPEN annak köszönheti a sikereit, hogy MESSZIRŐL elkerülte GYURCSÁNYT, MSZP-t, MOMENTUMOT, PÁETBESZÉDET!
Bunyevac1964
2024. augusztus 07. 20:47
Az csak jo lesz . Abban a kombinacioban amelyben Fleto benne van tuti a bukta. Az MP re szavazokbol rengetegen fognak elpartolni a DK miatt. Ez volt eddig a torvenyszeruseg.
Mankel
2024. augusztus 07. 10:32
Mp rohadtul nem baloldali. Vagy akkor a Fidesz is az.
Kormánypárti2
2024. augusztus 07. 07:18
Az összes pártot a Zorbán csinálta! Nem semmi csávó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!