Kurszknál visszavágnak Oroszországnak az ukránok? A szakértő válaszol (VIDEÓ)

2024. augusztus 13. 14:33

Ukrajna már biztosan profitál az Oroszország területén több mint egy hete indított hadműveletből, de Putyin is jól járhat.

2024. augusztus 13. 14:33

Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Akár a későbbi béketárgyalásokon is kedvezőbb pozícióból tárgyalhat Ukrajna, ha sikerül megtartania az ellenőrzése alatt lévő határ menti orosz településeket. Ha kiszorulnak az ukrán egységek, akkor is nyertek a művelettel, mivel ismét az egész nyugati sajtó az Oroszország területén indított hadművelettel van tele – hangsúlyozta a HírTv műsorában Somkuti Bálint. Az MCC Geopolitikai Műhely kutatótanára ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy 

Ezt is ajánljuk a témában

Vlagyimir Putyin is profitálhat az ukrán támadásból abban az esetben, ha sikerül leváltania a jelenlegi, korrupt orosz hadvezetést. Összességében ugyanakkor Moszkvának egy arculcsapás az orosz területeken több napja tartó ukrán offenzíva.

A szakértő szerint Putyin hatalma nincs veszélyben. Rámutatott: nincs pontos információ arról, mekkora haderőt csoportosított át Ukrajna, pontosan hány katonával hatoltak be orosz területekre. Oroszország destabilizálására ugyanakkor szintén alkalmatlan az offenzíva. Abban az esetben, ha Kurszk városának bevétele zajlana, vagy a kurszki atomerőmű elfoglalása, az már komoly helyzetet teremtene, de a gyors reagálású orosz elitegységek – úgy tűnik – megállították a támadást.

A szakértő azt is világossá tette, az ukrán hadművelet ugyan meglepetésszerű, de logikus lépés volt, mivel több értelme van annak, ha az ukránok meglepetést okoznak az oroszoknak, mintha folytatják az eddigi műveleteket, amelynek a vége előbb utóbb a vereség lenne.

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2024. augusztus 13. 21:16
Kurszk...olyan áthallásos, a történelmet ismerők számára......de akkor talán létezett katonai felderítés......a mai röhejes. Mikor hullanak a fejek, továris Putyin? Rajtatok röhög a fél világ.
fogas paduc
2024. augusztus 13. 20:51
kedves Mandi! Még mindig qrva xar a kommentfalatok!
B_kanya
2024. augusztus 13. 20:15
fideath-7B_kanya 2024. augusztus 13. 16:36 "Mondta Kurszk orosz kormányzója. :DDDDD Neki mindent bemondásra elhiszünk. Az ENSZ is minden szavát issza. " Világos: ha az orosz jelent háborús bcs-t a hoholszoponcok nem látják. A biolabok sincsenek, csak nuland anyátok aggódott, nehogy elfoglalják őket.
B_kanya
2024. augusztus 13. 20:09
RasPutin 2024. augusztus 13. 18:33 B_kanya 2024. augusztus 13. 17:01 fideath-7 "Abban a pillanatban hogy az első orosz katona ukrán földre lépett, beállt a hadiállapot" Bocs fuckrajna mikor jelentette be, hogy hadban állnak? Nesze te tetves fidesz patKánya. """"Ukrajnában február 2022. február 24-én vezették be a hadiállapotot és az általános mozgósítást" Viszont nem állnak hadban Oroszországgal. Mint ezt a balf444$$ztalanhagya is tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!