Ifj. Schobert Norbert is a tartalékosok között: új kampányt indított a Magyar Honvédség

2024. augusztus 26. 21:44

A tartalékos kampány célja, hogy megerősítse Magyarország „immunrendszerét”.

2024. augusztus 26. 21:44
null

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala

Olyan fiatalokat várunk, akik tenni akarnak családjukért, lakóközösségükért, a hazájukért. Ifj. Schobert Norbert tartalékos katonaként jó példa lehet a kortársai számára – mondta Havasi Gergő, a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője, a tartalékos kampány egyik arca szombaton Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban.

A Bálna központi toborzóirodájában tartott eseményen részt vett ifj. Schobert Norbert is, aki most csatlakozott hivatalosan a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékosaihoz. Havasi szakaszvezető arra is kitért, hogy a tartalékosok szolgálatot teljesíthetnek a határvédelem mellett az árvízvédelemnél is, de akár ipari vagy természeti katasztrófa elhárításában is részt vehetnek.
   

 Kiemelte, a tartalékosoknak nem kell civil foglalkozásukat megszakítani, így munkájuk vagy tanulmányaik mellett is tudják vállalni a haza szolgálatát, sőt az egyetemi felvételi során plusz pontokat is vihetnek magukkal a fiatalok.

Boncz Ádám őrmester, toborzó altiszt emlékeztetett arra, hogy júniusban indult el a területvédelmi tartalékos katonák jelentkezésére buzdító „Szeretem, megvédem!” kampány, amelyben a honvédség minden 18 évesnél idősebb magyar állampolgárt megszólít. Elmondta, hogy tartalékosnak bárki jelentkezhet, aki tartózkodási vagy állandó bejelentett belföldi lakcímmel, valamint minimum általános iskolai végzettséggel rendelkezik. Ezen felül a jelentkezőknek át kell esniük egy alkalmassági vizsgálaton, továbbá fel kell készülni pszichológiai elbeszélgetésre is. Az érdeklődők az interneten az iranyasereg.hu/tartalekos oldalon jelentkezhetnek – mondta Boncz Ádám. 

Ifj. Schobert Norbert – a tartalékosok toborzására szolgáló kampány mottójához kapcsolódóan – elmondta: „ha van egy ország, amit szeretünk, akkor azt szerintem minden áron meg kell védenünk. Pont ezért csatlakozom én is a katonaság tartalékosai közé”. Szombaton délelőtt a rendezvényen ifj. Schobert Norbert mellett még további fiatalok csatlakoztak a honvédséghez tartalékosként.

(MTI)

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. augusztus 27. 08:24
"Celeb vagyok, ments ki innen." A családi hagyományt folytatni kell bármi áron, mert jól tejel.
Takagi
2024. augusztus 26. 22:22
Nagyon helyes. A fiataloknak kell a kiképzés. Amúgy nagyon sok a jelentkező, lányok is, hála az istennek.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 26. 22:19
Mondjuk még mindig jobb, mintha vegyészmérnöknek vagy kémiatanárnak jelentkezik az apja tudása alapján :-D https:// index.hu/tech/mem/2017/02/06/kokain_cukor_vegyjel_keplet_nem_mindegy/
Novicsok-5
2024. augusztus 26. 22:14
"Ha van egy ország, amit szeretünk, akkor azt szerintem minden áron meg kell védenünk. Pont ezért csatlakozom én is a katonaság tartalékosai közé". Mitől akarjátok megvédeni? A honvédség egy rakás szart sem ér és ezt hiába Gyurcsányra fogni. Egy épkézláb hadosztályt nem tudnátok verbuválni. Hagyjuk ezt a kamu militarista baromságot. Előbb atomháborúval riogattok, most meg ez a szarság milyen brutálisan erős a hadsereg. Az akkumulátorgyártás mellett ez a kormány másik fétise. A mai fiatalok szarnak magasról a katonaságra, Boborján meg egy alkalmatlan fasz honvédelmi miniszternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!