Fontos bejelentést tett az MVM, íme a részletek

2024. augusztus 01. 16:07

Augusztus elsejétől nagyon fontos változások jönnek a számlázásban, jelentette be az MVM.

2024. augusztus 01. 16:07

Nyitókép: Makszim Sipenkov

2022-ben, az orosz-ukrán háború kirobbanása után derült ki, hogy a hosszú évek óta zajló rezsicsökkentést nem lehet ugyanúgy vinni tovább, így új rendszer alakult ki, amelyben a takarékos fogyasztók jártak jól, szemben azokkal, akiknek a fogyasztása meghaladta a meghatározott mértéket. Akkori cikkünkben még ahhoz is tanácsot adtunk, hogy kinek milyen energiaelszámolási formát érdemes választani.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt másfél évben mindenki alkalmazkodott az új helyzethez, de a kondíciók ismét változnak. Legalábbis az Index friss cikke alapján az MVM fontos bejelentést tett, mely szerint ügyfelei érdekében az új rendszerben az aktuális hőmérséklettől független, előre rögzített értékek alapján történik a kedvezményes mennyiség kiosztása az év minden napjára. Így a szolgáltató a diktáláson alapuló és hőmérsékletfüggő havi számlázás, illetve az éves leolvasást követő elszámolások esetében augusztus elsejétől automatikusan módosítja és minden napra rögzíti a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgáz-mennyiséget – olvasható a vállalat közleményében.

Augusztus 1-jétől az MVM Next a földgázellátásról szóló kormányrendeletben – a 2008. évi XL. törvény rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 19/2009. (I. 30.) rendeletben – meghatározott havi fogyasztási eloszlást alkalmazza.

A közleménye alapján a továbbiakban nem számít, hogy a felhasználó milyen céllal használja fel a földgázt (csak fűtés, vízmelegítés vagy fűtés és főzés), így egységesebbé válik a kedvezménykiosztás. Az MVM honlapján egy kalkulátor is elérhető – ezzel és egy táblázat segítségével bárki kiszámíthatja a kedvezmények konkrét eloszlását, de a lényeg az, hogy a továbbiakban a fűtési szezonhoz alkalmazkodva a kedvezmény mértéke magasabb, míg nyáron alacsonyabb.

Természetesen az új rendszer visszamenőlegesen nem érvényes, így az augusztust megelőző fogyasztások esetében a korábbi megszabás marad hatályban. 

Az MVM azt is kihangsúlyozta, hogy ha a felhasználó egy elszámolási időszak előtt nem használta fel a biztosított, csökkentett árú gázmennyiséget, azt az első lehetséges alkalommal felhasználhatja egy magasabb fogyasztás részleges vagy teljes rendezésénél, avagy a rezsicsökkentés úgymond átmenthető.

Idén nem ez az első változás

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott az Indexnek: „Célunk, hogy ügyfeleink bárhol, akár a kanapéjukról is könnyedén intézhessék ügyeiket, anélkül, hogy személyesen fel kellene keresniük ügyfélszolgálati irodáinkat.” Így a digitalizáció kimondottan fontos szerepet kapott a vállalat fejlesztései között, amit az elmúlt hónapok karbantartásaival és átalakításaival az ügyfelek is észrevehettek.

A vezérigazgató hozzátette azt is: „ugyanakkor tudjuk, hogy nem tudunk mindenkit az online csatornák használatára ösztönözni, így változatlanul hangsúlyt fektetünk arra, hogy a személyes ügyintézést választó ügyfeleinket 21. századi, modern körülmények fogadják, és őket is a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki.”

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2024. augusztus 01. 18:18
"Az anyátok picsája! Arról meséljetek, hogy a kvótán túli 700Ft/m3-es árat meddig óhajtjátok erőltetni??" Az a gond, hogy 2022-ben a kurva drága majd 10x-es áron lekötöttünk elég nagy mennyiséget, mondván örüljünk hogy van, ezt egyébként 3 évre elosztva hitelbe vettük akkor. Szóval hiába olcsóbb most, a korbban vásárált, már el is használt tételt talán még jővőre is fizetjük, az államháztartás egyébként meg nincs valami jó állapotban szóval ez marad a választásokig biztos. Én egyébként nem esnék hanyat a kedvezmányes 100 Ft-os gáz 150Ft-ra emelésétől sem.
Zolotarjov
2024. augusztus 01. 17:04
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!