Aggódik a Financial Times a „gyermek nélküli macskás hölgyekért”, meg is írták, hogy Orbán

2024. augusztus 03. 10:09

Még a magyar kormányfő tusványosi beszédére is reagáltak.

2024. augusztus 03. 10:09

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

JD Vance, a republikánus alelnök-jelölt, nemrégiben hírhedtté vált támadásával, amelyben Kamala Harris-t és más demokratákat „gyermektelen macskás hölgyeknek” nevezett, felülmúlta Donald Trump válaszát Harris alelnök-jelöltségére – véli a Financial Times. A cikkben úgy fogalmaznak, hogy Vance kijelentései azonnal felkeltették a figyelmet, különösen mivel a gyermektelenség stigma egyre inkább elhalványul, ahogy egyre többen választják tudatosan a gyerekmentességet.

Az Európában és Amerikában tapasztalható demográfiai változások is hozzájárulnak a feszültséghez. A termékenységi kezelések száma növekszik, mivel az első baba születésének életkora folyamatosan emelkedik, és a születési ráta csökken. Ez a trend aggasztó lehet a kormányok számára, mivel az alacsony születési ráta hosszú távon veszélyeztetheti a népesség fenntarthatóságát. Amerika korábban demográfiai kivétel volt, de az elmúlt 17 évben ott is csökkent a születési ráta.

Az olasz képviselők között akad, aki azt javasolja, hogy a nők „első törekvése” a gyermekvállalás legyen, amely bár kissé retrográdnak tűnhet, nem vethető össze Orbán Viktor miniszterelnök radikális kijelentéseivel, amelyek szerint „tenyészteni” kell, hogy elkerüljük a „vegyes fajú” társadalom kialakulását

 – írta a lap.

JD Vance, aki 2021-ben a Fox Newsnak nyilatkozott, világossá tette, hogy nem azokat kritizálja, akik biológiailag nem tudnak gyermeket vállalni, hanem a demokratákat, akiket gyerekellenesnek nevezett. Ezzel szemben Joe Biden családtervezéssel kapcsolatos beszéde a családok gazdasági előnyeire és az anyák munkába állásának szükségességére összpontosított, mintha a gyerekeket pusztán költség-haszon elemzés tárgyává redukálta volna.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. augusztus 06. 19:32 Szerkesztve
Azt a kétszínű kv anyátokat, azt! Ficam tájmsz, a pedofil buzeráns, csillámpónis elembétékúnak azért drukkoltok ugye??!!! Na aggódjatok csak tovább, szarháziak! Pedig nyilvánvalóan abból sem lesz gyermek, ugye aberrált buzik?
a-gyar-2
2024. augusztus 06. 15:03
FT a kiírtani való globalisták szócsöve
a-gyar-2
2024. augusztus 06. 15:03
FT a kiírtani való globalisták szócsöve
transfogaras
2024. augusztus 06. 13:58
Nem jó a gyermektelenség, respect minden szülőnek, de valljuk be, azokat is meg lehet érteni( s nem klíma célokra értem, mert a vicc)de ebben a felfordult világban megvédeni a gyerekedet, szinte lehetetlen s aki nem elég erős,az vissza tartó erő. Pár példa: -Ha lányod lesz, rettegj itt Európában melyik migri fogja megerőszakolni,megölni, ha fiad van akkor megkéselni, ne engedd majd sehova..... -Mindegy hogy fiú vagy lány lesz, rettegj hogy mikor beszélik tele a fejét s nemet akar váltani, te nem tehetsz semmit,sőt elveszik tőled( mint most svájcban elvették a szülőktől a gyereket, mert lányból fiút faragott az iskola)gratula.... -Mindenki háborúzni akar, felneveled s 18 évesen lányként is majd elvinnék..... Nem tom, nem túl rózsás a helyzet..Állandó rettegés ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!