Magyar Péterbe kapaszkodva élné túl válságát a baloldal

2024. július 19. 07:51

Egyre többen vetik fel az együttműködés lehetőségét a Tisza Párttal.

2024. július 19. 07:51

Nyitókép: Magyar Péter az egyik demonstráción (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

 

A június 9-i választási vereség után a  baloldalon felismerték, hogy csak akkor tudnak továbbra is a politikai porondon maradni, ha 2026-os országgyűlési választásokon valamilyen formában együttműködnek Magyar Péterrel – írja cikkében a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, hogy a Magyart egyébként folyamatosan támadó Gyurcsány Ferenc a héten már a Telexnek adott interjújában belengette, hogy ugyan van vitája a Tisza Párt szavazóival, 

de nem zárja ki, hogy ha együttműködnek majd az ellenzéki pártok, akkor 2026-ban támogassa Magyar Pétert.

Nemrég a DK-vezér a Spirit FM-nek adott interjúban pedig arról beszélt, hogy ha nincs többsége egy pártnak sem a 2026-as választások után, tárgyalni kell. Ezt pedig a DK bárkivel megtenné, aki a jelenlegi kormánypártok bukását akarja elérni.

Ezzel együtt kérdés, hogy a DK-val a mostani választáson közösen induló MSZP-re és a Párbeszédre milyen sors várna, hiszen elvileg az együttműködés a 2026-os országgyűlési választásokra is vonatkozik. Bár Komjáthi Imre, az MSZP leköszönő társelnöke arról beszélt az ATV-ben nemrég, hogy a szövetség tartalmi része kiüresedett. 

A Párbeszéd helyzetéről a cikk szerint sokat elmond, hogy  a Klubrádiónak adott interjúban 

Karácsony Gergely már nyíltan kereste az együttműködés lehetőségét Magyar Péterrel. 

A főpolgármester ugyan jelezte, hogy nem nagyon ismeri a Tisza Párt képviselőit, de szerinte senki sem szeretne szembemenni a főváros fejlődésének céljával. Ráadásul Magyarék programja tartalmaz olyan elemeket, amelyeket ő is fontosnak tart.

Tompos Márton, a Momentum új elnöke ennél még tovább ment, amikor a Szabad Európának nyilatkozva elmondta: 

lát esélyt, hogy a Momentum bizonyos pártokkal közösen induljon 2026-ban, ha pedig kell, akkor az egyéni jelöltjeik visszalépnek a Tisza Párt  javára. 

A Népszavának Magyar Péterrel kapcsolatban elismerte, az ő ajánlata sokkal erősebb volt a Momentuménál, és jelezte, nem is akar versenyezni a Tisza Párttal, inkább a már említett szolgáltatópárti modellt próbálják megvalósítani.

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­u­n­c­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
nyugalom
2024. július 21. 19:23 Szerkesztve
Hejvargané! Majd megtapasztaljak! A kunbela-kommandó.
llnnhegyi
2024. július 21. 13:00
Hi! Ellenzék! Sokan vagytok,de nem elegen! A NER hasít továbbra is. Az újabb 2/3- felé!!-:)))) Ja igen! MAGABIZTOSAN!
llnnhegyi
2024. július 21. 12:56
Gyurcsány Ondó Ferenc nyilatkozta: " Az ördöggel is szövetségre lépnék , Orbán Viktor ellen!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!