Leállt a szállítás a Barátság olajvezetéken, amihez Szijjártónak is akadt néhány keresetlen szava

2024. július 18. 09:53

A magyar külügyminiszter leszögezte, hogy már keresik a jogi megoldást a tranzit újraindítása érdekében.

2024. július 18. 09:53
Cyprus Hungary

Nyitókép: Photo by Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.

A miniszter kitért hazánk földgáz- és kőolajellátásának témájára is, rámutatva, hogy előbbi téren nincs semmi probléma továbbra sem,

utóbbi esetében azonban jelenleg a Lukoil nem szállít Magyarországra Ukrajnán keresztül, de keresik a jogi megoldást a tranzit újraindítása érdekében.

Közölte, hogy szó volt még az orosz diákok magyarországi felsőoktatási ösztöndíjairól is, illetve kitűzték a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság következő ülését szeptember 20-ára, amikor üzleti fórumot is fognak tartani egyúttal. Ennek kapcsán pedig leszögezte, hogy továbbra is cél az együttműködés fejlesztése a két ország között a szankciók által nem érintett területeken, ugyanis számos magyar cég sikeres az orosz piacon, például a mezőgazdasági, az élelmiszeripari vagy a gyógyszeripari szektorban.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­i­ ­­p­­u­­­n­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. augusztus 01. 16:52
Mindeközben a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozotr élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. Cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
lmarta
2024. július 22. 10:59
Nem követtem, de mi a helyzet a kikötőnkkel? Nem lehet még használni?
Pelso j.
2024. július 22. 09:24
Direkt vagy spontán homályos melléhablaty a cikk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!