Hiába kérte a Fidesz frakciója, az Európai Parlament nem ítélte el a Trump ellen elkövetett merényletet

2024. július 17. 11:15

A javaslat végül 337 nemet kapott 119 igen és 15 tartózkodás mellett, így elutasították azt.

2024. július 17. 11:15
Donald Trump holds an election rally

Nyitókép: Rebecca DROKE / AFP

A Patrióták Európáért frakciója szerdán az Európai Parlamentben vitát kezdeményezett a Donald Trump elleni merényletkísérletről és az európai politikai erőszakról.

Gál Kinga, a csoport első alelnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy az új frakciójuk nevében először szólalhat fel az EP-ben. Hangsúlyozta, hogy 

a politikai erőszaknak nincs helye a társadalmainkban, és el kell ítélni azt akkor is, ha szuverenista, patrióta politikusok ellen irányul, így a Donald Trump elleni merényletet is.

Azt kérte, hogy a testület még aznap tartson vitát a támadásról és a politikai erőszakról Európában, majd adjon ki róla egy állásfoglalást. 

A javaslat végül 337 nemet kapott 119 igen és 15 tartózkodás mellett, így elutasították azt.

Többek között a Tisza Párt képviselői mind tartózkodtak, vagyis

nem ítélték el a Trump elleni merényletet.

A Fidesz delegációjának elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy kedden a frakciójukat kizárták az alelnöki helyek szétosztásából, amivel szerinte „18 millió szavazónak nem adták meg a tiszteletet”, valamint sértették a demokráciát és a saját szabályaikat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000035
2024. augusztus 27. 17:09
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­x­i­­ ­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Cyklon
2024. július 18. 17:08
Bezzeg hogyha az agyament Dzsó bácsit érte volna effajta támadás, a balos fekália áradat Patkány Péterrel az élen kórusban ítélte volna el. Az öreget nem éri támadás mert idióta, szenilis, tehetetlen, iránta inkább sajnálattal részvéttel lehetünk, nem úgy azok iránt, akik őt fenntartják.
llnnhegyi
2024. július 17. 16:45
337 EP képviselők háborús uszítók provokálók ganajok! Fostalicskák! Pfujh! Ildikó néni a jó qrva ribanc pofád úristenit! -mondjak még valamit?-:))
Józsi6
2024. július 17. 14:48
Az üzenet egyértelmű: le lehet lőni Von der Leyent, Verhofstadtot, Daniel Freundot, Borrelt, mert a politikai erőszakkal egyetért a EU parlamentje. Értettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!