„Gyurcsánnyal nyerni lehet” – durván egymásnak ment Nagy Attila Tibor és Gréczy Zsolt (videó)

2024. július 21. 10:58

„Szeretném jelezni, hogy négy párt áll a lábán Magyarországon: ebből három jobboldali, és a DK” – jelentette ki Gréczy, aki a gyurcsányozás abbahagyására szólított fel.

2024. július 21. 10:58
null

Nyitókép: képernyőmentés

 

Élő adásban esett egymásnak Nagy Attila Tibor és Gréczy Zsolt.

Az elemző és a DK-s politikus az ATV Aktuál című műsorában a Medián legfrissebb közvélemény-kutatási adatait elemezték, mely szerint a megkérdezettek 80 százaléka vélte úgy, hogy Gyurcsány Ferenc inkább akadályozza, mint segíti az ellenzék sikerét. 

Ugyanez az arány 2017-ben még 47 százalék volt, de még három évvel ezelőtt is csak a választók alig több mint fele tartotta a volt miniszterelnököt a kormányváltás akadályának.

Szeretném jelezni, hogy négy párt áll a lábán Magyarországon: ebből három jobboldali, és a DK. Megszűnt a zöld és a liberális képviselet Magyarországon, maradt egy baloldali párt. Én értem, hogy néhányan igyekeznek még sportot csinálni abból, hogy gyurcsányozzanak. Még nagyon sok politikus van, aki a helyén maradt a választás után: az LMP társelnökei, Vona Gábor, Márki-Zay Péter és a Párbeszéd társelnökei se mondtak le” – mondta Gréczy, hozzátéve: a vita lezárult, egyedül ők maradtak talpon a baloldalon, és az EP-ben is csak a DK szavazott csak Európa-párti módon, és von der Leyen mellett.

Később a műsorban szintén szerepet kapó Németh András hvg-s újságíró felvetésére Gréczy a média szerepét is kiemelte a DK gyenge választási eredményében, megemlítve, hogy miként hallgatta el az ellenzéki média Magyar Péter botrányait, ezzel is segítve őt a választási sikerben.

A felvetésre, hogy miért Magyarban látták meg a potenciált az ellenzéki szavazók, Nagy Attila Tibor úgy felelt, azért, „mert azt az érzetet tudta kelteni, hogy ő meg tudja csinálni”, ellentétben a sok kis gyenge pártocskával, akik telepanaszolták az országot az elmúlt 14 évben a médiahelyzet miatt.

Hozzátette: a DK 9 százalékából le kell vonni az MSZP-Párbeszéd 1-2 százalékát, és így a Gyurcsány-párt önmagában még messzebb kerül a kétszámjegyű eredménytől.

Sőt, Tibor, meg is szűntünk. Nyugodtan mondd el a vágyaidat. Miért nem lehet a DK-val ugyanúgy bánni, mint bármelyik másik párttal?” – támadott vissza Gréczy, aki a Medián-kutatásra reagálva hozzátette: sokszor tévedtek már Hann Endréék is, és küzdelemnek sosincs örökre vége, „mert ha így lenne, Magyarországon még mindig az MDF kormányozna”.

Gréczy ezután arra is felhívta a figyelmet, hogy 20 százalékkal több DK-s önkormányzati képviselő lesz októbertől, mint a 2019-2024-es ciklusban, majd amikor Nagy Attila Tibor megjegyezte, hogy ezek a  politikusok ellenzéki összefogás keretében nyertek mandátumot, Gréczy úgy replikázott, hogy ez is őt erősíti, hiszen „Gyurcsánnyal nem veszteni lehet, hanem nyerni”.

Végezetül a DK-s képviselő arra is rámutatott: a TISZA Párt ( amiről szerinte nem is lehet beszélni, hiszen Magyar Péteren kívül egy ismert politikusa nincs) számára most jön majd a neheze: már az EP-nyitóülésen való szereplés és szavazási magatartás miatt is sok csalódott kommentet kaptak, de még csak „ezután Budapest, ahol el kell majd dönteni, hogy Karácsonnyal vagy a Fidesszel szavaznak”.

Nem hirdetnék még végeredményt” – szögezte le Gréczy.

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000057
2024. szeptember 05. 15:17
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
edico
2024. július 25. 15:56
»Feri, légyszi, ne lődd ki a szemem! Légy igazi demokrata velem! Tudom, nehéz ezt most elfogadni, hogy szétk…rta a DK-t egy tornacipős jampi. Ciki most már melléd állni. Csak te maradtál és a Klári és a Gréczy mint hírmondó, de átállt a nyuggerkommandó.«”
starmind
2024. július 24. 23:55
Gréczy Zsolt egész családja - Marok Mama és öt Lánya is a DK-ra szavazott, de ez sem volt elég.
Seniormerga
2024. július 21. 23:29
"Fehér Tenyér" testvérünk megint sok tüzes vizet ihatott a műsor előtt, mert értelmes gondolat, főleg válasz a feltett kérdésekre, nem hagyta el ajakát. De mit szól majd ehhez FeriKlári törzsfő???? Főleg ha a Fehér Tenyér testvér a Feri készletét dézsmálta meg...... UFF!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!