Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Varsói személy

2024. június 13. 06:25

A miniszterelnök egykori kedvenc vonata (nem a felcsúti kisvasút, hanem a varsói gyors) még nem gördült ugyan be Budapestre, de itt jár már a kertek alatt.

2024. június 13. 06:25
Hungarians Rally in Support of Orban Rival on Eve of EU Vote
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

„A tájkép, bal felől nézve, kevés reményre ad okot (mármint azon túl, hogy tényleg felderengett valamiféle kormánybuktatási esély), de azért nem is teljesen reménytelen. Budapesten például két, legalább papíron zöldpárti főpolgármester-jelölt elhozta a szavazatok 95%-át; ez Koppenhágában vagy Stockholmban is megsüvegelendő fejlemény lenne. És vannak – nem csak a fővárosban – olyan kimagasló lokális sikerek, amelyek megmutatják, hogy a közösségépítés és a becsületesen elvégzett munka minden előfeltételezéssel szemben igenis kifizetődik. 

Másfelől viszont országos viszonylatban a lakosság négyötöde jobbra szavazott, ami meghökkentően magas arány: akár érthetetlennek is nevezhetnénk, ha nem láttuk volna ugyanezt (vagy nagyon hasonlót) Lengyelországban.

A számokat részben az eddig nyújtott teljesítmény magyarázza. Kézzelfogható bizonyíték nincs rá, de elméletben azért komoly érvek szólnak mellette, hogy a Tisza körül megképződött 30 százalék balközépen is összegyűlt volna, ha a választópolgárok ott láttak volna valamit, ami működőképesebbnek fest a rogyadozó NER-nél – de nem láttak.

És egyedül annak lesz (ha lesz) esélye felállni a most kapott ütés után, aki őszinte választ tud adni arra a kérdésre, hogy ennyi év után miért nem. Mert amilyen lassan araszol ez a masina, biztosan nem az idő hiányzott hozzá.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
KILÓ
2024. június 14. 15:38
Balfékek 10+ éve várnak a varsói gyorsra... de nem veszik észre, hogy az a vonat kimaradt. :)
Sanyi72
2024. június 13. 20:44
Álmodj paraszt! Mp két év múlva sehol nem lesz.
tapir32
2024. június 13. 17:26
A sajtó soha sehol nem volt és nem lesz negyedik hatalmi ág! Ez a baromság a firkászok lázálma! A média embereinek nincs legitimitása, csak fizetése van! A média árut termel. A média a piac törvényei és erkölcse szerint működik. Nem is tehet mást! Ez a lényege! Elképzeléseket ad el! Az adatok az a vivőanyag amire alapozva eladhatóvá válnak az elképzelések. Az adatok azonban semmit sem mondanak a belőlük levont következtetések helyességéről!!! Független sajtó, független szervezet, független szerző kifejezések nem jelentenek mást, mint azt, hogy függetlenek az aktuális hatalomtól vagy látszólag azok. Nem jelenti azt, hogy függetlenek lennének a hatalomért folytatott harctól. Azaz, vagy ellenzékiek, vagy az aktuális hatalom oldalán állnak. Nem függetlenek a világnézeti elképzeléseiktől és azok által befolyásolva írják le a tárgyukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!