Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Úgy megtetszett a temetői lélekharang rézborítása három tatabányai férfinak, hogy rögtön el is lopták (VIDEÓ)

2024. június 18. 20:06

A vörösrézért kapott 73 ezer forintot elosztották egymást között.

2024. június 18. 20:06
null

Nyitókép: YouTube

Az ügyészség közleménye szerint az egyik férfi 2023. április 26-át megelőzően a vértessomlói temetőben segédmunkásként dolgozva a lélekharang tetőszerkezetén lévő réz borításra figyelt fel. Szólt barátjának, akivel a lebontott harangtorony tetőszerkezetről a szegecseket kézzel felfeszítették, a vörösréz lemezeket összehajtogatták.

A két férfi az ismerősüket – a harmadik elkövetőt – kérte meg arra, hogy vigye el a temetőből a lemezeket, és segítsen azokat a fémhulladékátvevő-helyen értékesíteni. A férfiak ezután bepakolták a lemezeket a kocsijukba, majd azzal másnap a tatai fémhulladékátvevő telephelyen a sofőr nevén a lemezeket leadták, az érte kapott 73.720 forintot elosztották .

A bűncselekmény elkövetési értéke: 541.347.  A lopással okozott kár nem térült meg, mivel a nyomozó hatóság által lefoglalt rézlemez használhatatlan.

Az ügyészség a vádiratban mindhárom férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá két férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A felvételen a lopott lemez fémhulladékátvevő telephelyen történő leadása látható:

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. június 19. 17:07 Szerkesztve
Ezeknek semmi sem szent. Csoda. hogy a lélekharangot nem lopták el. A koporsó kötelet csak azért nem lopták el, mert azért nem adnak semmit a MÉH-ben.
altercat1
2024. június 19. 12:30
Megfújta a rezet a rezesbanda.
alexandrosz-2
2024. június 19. 07:31
Ciganyvircsaft. A zsidó kommunista vérbiró megméri őket egy ejnyebejnyével. A szemkilövők és vérügyészek vele röhögnek.
kizokkentido
2024. június 19. 05:12
A teljes anyagi kárt téríttessék meg velük a perköltséggel együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!