Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Történelmi győzelem után

2024. június 12. 06:45

A kormányoldal annak köszönheti sikerét, hogy valóságos kapcsolatot épített ki a választókkal.

2024. június 12. 06:45
null
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

„Akik idő előtt vadul ünnepelni kezdték a Tisza Pártot, talán elfelejtették, hogy ez a társulat egyelőre semmit nem javasol az országnak. Nem javasol, mert nem képes rá. Hiszen amint kibújna a gyűlöletbuborékból és szakpolitikai mezőre tévedne, színt kellene vallania. Ha konkrétan megfogalmazzák elképzeléseiket a bevándorlásról, a Soros-veszélyről, az ország szuverenitásáról, az uniós politikáról, de akár a genderkérdésről, a NATO-ról, a háborúról, a szomszédságpolitikánkról, máris valamifajta viszonyba kerülnek a politikai élet többi szereplőivel.

A Tisza Párt a népszerűségét egyelőre kétségtelenül annak köszönheti, hogy vezetője gátlástalanul szidalmazza ellenfeleit, és ezzel felszította a baloldal egyharmadának szimpátiáját. Éppen ezért határozottan úgy tűnik, hogy egyelőre csak ellenzéki átrendeződést eredményezett hangos megjelenésük. A közönség leváltotta régi kedvenceit, és messiás­ként tekint az újakra, akik azonban még semmit sem mondtak, mert nem is mondhattak, nehogy lelepleződjenek.

Ebben a helyzetben az a valóságos kérdés, hogy a következő másfél évben, amikor klasszikusan pártot kell építeniük (ezt nem ússzák meg), lejátsszák belső vitáikat, konfliktusba keverednek olyanokkal, akikkel nem szerettek volna, belefolyást engednek ügyeikbe a külföldi háttérerőknek, titkos megállapodásokat kötnek a baloldal maradék pártjaival, egyszóval odalavírozzák magukat, ahova mindig, mindenki lavírozta magát, mi lesz a közönség válasza az új helyzetre? Ha pedig a senkiföldjén maradnak, meddig tűrik híveik az elegáns kívülállást, a semmitmondást, a kamupolitizálást?

Mindezek után joggal vetődik fel a kérdés, hogy a mostani választáson eldőlt-e bármi, lehetséges-e, hogy új fázisába lép az ellenzéki mozgalom, vagy kisvártatva visszahullanak oda, ahonnan érkeztek, és ahonnan kétszer, háromszor, többször képtelenség újra megérkezni a rivaldafénybe?

Az újak esélyét rontja Magyar Péter kezelhetetlen és kiszámíthatatlan személyisége. A konfrontációs hajlam csak ideig-óráig fűtőerő a politikában: soha senki nem tudott épkézláb gondolatok, érthető és hiteles program, elemi türelem, tapasztalat, előrelátó képesség nélkül érvényesülni ebben a világban. 
Ezen a téren Magyarnak leküzdhetetlen hátránya van fő ellenfelével szemben, ami – pontosabban szólva – nem pusztán hátrány, jóval több annál: minőségi különbség. Ami nem szokott eltűnni az idő múlásával, inkább mindenkinek láthatóvá válik.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. június 13. 15:02
Kiváló írás.
gekk
2024. június 13. 13:20
Orbit figyelmébe ajánlanám a 395- ös eurót. Hamár győzelemről röfög a miniduce...
Fruzsika
2024. június 13. 10:01 Szerkesztve
Sokkal hamarabb, vagyis még júniusban kiderül a TISZA és MP turpissága, hazugsága! Ugyanis az új EP felállása és az általuk beküldött 7 EP képviselő nagyon hamar színt fog vallani! Már az is árulkodó, hogy a holnap idelátogató WEber úr ultimátumott hozott: természetesen tárt karokkal várják őket a Néppártba ha!!!!: háborúpártiak lesznek, migránspártiak és lmbtq-s 'jogállamiságot' vállalnak! Márpedig a Sorosista képviselők szívügye mindez, hiszen nekik eleve ez a küldetésük. Vajon beül e MP ezek után a Néppártba? Hát persze! Kiváncsian várom, mivel fogja ezt megmagyarázni a híveknek. (semmivel, hiszen a marhacsordája minden hazudozást elfogad tőle)
cccbasatu
2024. június 13. 08:33
Te kis zöldeske a ufók hoztak ide.A fidesznyik megrémítette,megzsarolta a polgárokat a háborús hisztivel,TEHÁT NEM ÉPÍTETT KI SEMMIFÉLE KAPCSOLATOT A HONI MAGYAR POLGÁROKKAL! EZ az egyik ok hogy a TISZA ekkora tömegtámogatást kapott és még többen támogatják a TISZÁT mert látják hogy a fidesznyik a végét járja ,azaz belebuktak a hazugságaikba,a lopásokba,a zsarolásokba és még nincs vége mert a katasztrófális halálozási ráta ami miattuk alakult ki a járvány idején tömeges büntető és kártérítési perek indulnak a bűnözők ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!