Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Helyszíni edzésriport Németországból: Érzékeny helyen találta el a Szoboszlai a csapattárást! (VIDEÓ)

2024. június 18. 12:47

A magyar labdarúgó-válogatott kedden délelőtt megtartotta az utolsó edzését a Németország elleni szerdai mérkőzés előtt. A helyi vendégkönyvbe is bekerült Marco Rossi csapata.

2024. június 18. 12:47
null
Kiss B. László

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

 

Az ajándékozás napja volt a keddi Weiler im Allgäuban, a magyar futballválogatott németországi főhadiszállásán. A falu polgármestere, Tobias Painter egy olyan díszes kolompot adott a csapatnak, amelyet a tehenek nyakába kötnek, míg a mienk egy dedikált Eb-labdát a politikusnak. Szoboszlai Dominikék a település vendégkönyvébe is beírták a nevüket az utókornak.

„Mi egy nagyon kis falu vagyunk még Bajorországban is. Óriási büszkeség számunkra, hogy vendégül láthatjuk a magyar labdarúgó-válogatottat. Weiler im Allgäu életében nagy esemény ez. Azzal, hogy az önök nemzeti csapata nálunk lakik, nemcsak a német és a magyar, de a világsajtóban is a hírünket viszi. 

Nem túlzás azt állítanom, hogy a magyar válogatott itteni felkészülése történelmi pillanat a településünk életében” 

– mondta boldogan a csapat kedd délelőtti edzése előtt a település vezetője. Tobias Painter azt is elárulta, sok magyar él a faluban és a környéken, többen dolgoznak a hotelben is, ahol Szoboszlaiék megszállnak. A helyi politikus bízik benne, hogy hozzá tudnak járulni a válogatottunk továbbjutásához. Tippelésre is vállalkozott, szerinte a német és a magyar csapat is továbbjut a csoportjából. „Ámen” – mondhatjuk erre.

De a jövőt senki sem látja, az viszont nagyon valószínű, hogy a szombaton Svájctól elszenvedett 3–1-es vereség után Gulácsiék legnehezebb meccse következik szerda este a házigazda Németország ellen. A stuttgarti találkozó (szerda, 18 óra) előtti utolsó, kedden délelőtt megtartott edzésen sok minden nem derült ki. Csupán annyi, hogy Loic Nego és Balogh Botond nem fog kezdeni, sőt nagy valószínűséggel csereként sem fog pályára lépni. Ők volt ugyanis azok a keretből, aki nem voltak ott a pályán. Szerettünk volna valamit megtudni az állapotukról, ám az MLSZ sajtóosztályának munkatársa csupán annyit mondott, hogy ők most külön készülnek. Bárhogy is, velük vagy nélkülük, szerdán a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre lenne szüksége ahhoz, hogy még reménykedhessünk a biztos továbbjutásban.

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai Weiler im Allgäuban edzenek a németországi Európa-bajnokságon
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

A keddi gyakorlás nem volt nagyon izzasztó, de a meccsek előtt ez természetes. A fiúk párokban dolgoztak, labdás gyakorlatokat csináltak, passzolgattak, valamint egy kis sprintverseny is volt. Az edzés nyilvános részén a sajtó láthatta, ahogy 

Szoboszlai labdáját Kerkez Milos próbálta megszelídíteni combbal, de érzékeny helyen találat el, és a védő elterült a füvön. 

Persze nagy baj nem történt, néhányan nevettek is az eseten a csapattársak közül. És talán ez nem is baj, jobb ha ilyen hangulatban utaznak a srácok a busszal a szállástól mintegy 200 kilométerre lévő Stuttgartba, a németek elleni nagyon fontos mérkőzés helyszínére.

A Kerkez-esetet megnézhetik a Magyar Nemzet felvételén:

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. június 18. 13:22
Kisfiú, anyát szereted? Nem, mert mindig megver. Apát szereted? Nem, mert ő is mindig megver. Akkor kit szeretsz kisfiam? A magyar válogatottat, mert ő nem ver meg senkit.
iimre
2024. június 18. 13:03
"Érzékeny helyen találta el a Szoboszlai a csapattárást!" Hmmm. A csapattárás a mérleget kezeli, vagy a tárogatón játszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!