Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Őrizetbe vették a baloldali vezetésű III. kerület alpolgármesterét

2024. június 18. 15:39

Az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak a kedd délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség végzett az óbudai városházán. A most őrizetbe vett Czeglédy Gergő III. kerületi alpolgármester Karácsony Gergely alatt beülhetett a BKK felügyelőbizottságába is.

2024. június 18. 15:39

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

A hatóságok kedden őrizetbe vették a budapesti III. kerület alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap úgy fogalmaz, az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak a kedd délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyomozó hatóság korrupciós bűncselekmények miatt folytatott nyomozást, amely ügyben több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál – zajlottak eljárási cselekmények.

A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 40 hivatalos személy vesz részt, abban – az ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az ügyészség az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan szerdán ad.

Szabó Tímea: Nem tudok semmit

Mint megírtuk

a KNYF még márciusban gyanúsított meg négy személyt vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt az óbudai korrupciós botrányban.

Ezt is ajánljuk a témában

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a KFT-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. Kerületi Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

A szálak P. Gáborhoz, Gajda Péter kispesti polgármester bizalmi emberéhez vezettek, aki az Anonymus által még 2022-ben nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint többmilliónyi kenőpénzt osztott vissza a III. kerületi önkormányzat által, ingatlanfejlesztések megcsapolásáról beszélt, és Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő szerint az „önkormányzatnál bármit el tud intézni”.

A nyomozók kiérkezése összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel is. A közvélemény által akkor Anonymous-videóként elhíresült hanganyagban többek között Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő kampányáról is beszélnek.

Mint ismert: az akkor nyilvánosságra hozott felvételen az hallható, ahogy Óbuda vonatkozásában P. Gábor és F. László visszaosztott, illetve külföldről érkező pénzekről beszélgetnek.

Én nem tudok semmit erről az ügyről

– így reagált Szabó Tímea a nyomozók kiszállását követő napon.

Kicsoda Czeglédy Gergő?

Ahogy korábban megírtuk

Czeglédy Gergő III. kerületi alpolgármester helyet kapott Karácsony Gergely listáján a fővárosi választáson, felkerült a kerületi baloldali kompenzációs listára, és az egyik körzetben is indult, amelyet végül sikerült megnyernie, így be is jutott a közgyűlésbe. 

Czeglédy annak a Hagyó Miklósnak volt a kabinetfőnöke, aki Demszky Gábor főpolgármester MSZP-s helyettese volt, és a neve a nokiás dobozos kenőpénzezős módszerrel forrt össze. 

Ezt is ajánljuk a témában

Czeglédy nem mellékesen a BKK felügyelőbizottságába is beülhetett Karácsony Gergely alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban a kormánypártok III. kerületi polgármesterjelöltje, Bús Balázs Ungár Péter LMP-társelnöknek írt levelében úgy fogalmazott: „Az Ön politikai közössége Óbudán ezt a Czeglédyt támogatja, miközben a fővárosban le akarják vetetni Karácsony Gergely listájáról. Igazuk van a fővárosi listában. Arra kérjük azonban Önöket, hogy Óbudán se támogassák Czeglédy Gergőt, ahol egyéni körzetben jelölt, és ahol alpolgármester. Érjék el, hogy Czeglédy ne legyen óbudai jelölt. Ha nem tudják, akkor lépjenek ki azonnal a támogatói közül.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bús Balázs

Facebook

Idézőjel

Érjék el, hogy Czeglédy ne legyen óbudai jelölt.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 19. 15:59
A Völner Pali megúszott minden előzetest…
Obsitos Technikus
2024. június 19. 10:23
Akkor mától a BKK-t a böriből igazgatják..
2024. június 19. 06:50 Szerkesztve
Kisék egy csaló, lopós banda, más viszaélésre ie fény derült. Virág elvtárs a saját munkatársát is lenullázta. A nyuggerek szavazatát vacsorával és 10 ezer forinttal vették meg. A sok hülye megválasztotta újra! Timi kém ebbe a csapatba nagyon beleillik!
kovsa2
2024. június 18. 19:55
Uraim, csak én látom rosszul, vagy a fenti képen tényleg egy ukrán zászló van a magyar mellett? Nincs valami ide vonatkozó törvény, hogy középületre tilos idegen hatalmak zászlaját kitenni. Max delegáció fogadásakor és akkor sem mellé csak valahova egy állványra? Ha nincs, kérem, alkossanak gyorsan egyet. És addig is szedessék le ezeket az idegen zászlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!