Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Nyílt levélben üzent Magyar Péternek az ATV szerkesztője

2024. június 11. 09:32

Morvay Péter beismerte, hogy hibázott. Magyar Péter nem ismer be semmit.

2024. június 11. 09:32
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Morvay Péter közgazdász, újságíró, műfordító, az ATV alelnökének levelét Magyar Péterhez, aki, miután szembesítették a hazugságaival, megsértődött és kirohant az ATV stúdiójából. Morvay Péterről Magyar Péter ezt írta: „az ATV online másik szerkesztője Morvay Péter, volt III/III-as ügynök”.

Íme, a levél:

„Tisztelt Alelnök Úr!

Morvay Péter közgazdász, újságíró, műfordító vagyok. Egy kéréssel fordulok Önhöz. 

Ön ma este közzétett egy listát az ATV számos munkatársáról, és a nevük vagy beosztásuk mellett feltüntette az Ön által vélelmezett felekezeti hovatartozásukat. 

A listán túlnyomórészt nem egyházi személyek, hanem magánemberek, laikus hívők szerepelnek. Én az Ön listáján 5. sorszám alatt szereplek, mint az ATV Online portál egyik szerkesztője. Ez így van.

Sérelmezem azonban, hogy 

velem kapcsolatban elmulasztotta feltüntetni a felekezeti hovatartozásomat.

 Tisztelettel kérem, hogy a listáján a nevem mellett tüntesse fel: a Hit Gyülekezete tagja. A közösségnek ugyanis 37 éve, 1987. június 13-a óta tagja vagyok. Ezen a napon fogadtam el Megváltómnak Jézus Krisztust, és azt a bűnbocsánatot, amit az Úr Jézus az élete és vére által minden ember számára megszerzett a golgotai kereszten.

Alelnök Úr! Ön egyetlen tényt említ velem kapcsolatban, azt, hogy volt III/III-as ügynök. Igen, ez így volt. 

Egyetemistaként, 1985. októbere és 1987. áprilisa között, 18 hónapon át kapcsolatban álltam a Belügyminisztérium III/III-as alosztályával. Ez volt életem legrosszabb döntése,

 nem keresek rá mentséget. Amikor 23 éves koromban, saját döntésemből, lelkiismereti okokból megszakítottam az együttműködést a rendőrséggel, mindenkit felkerestem, akikről jelentettem, és személyesen bocsánatot kértem tőlük.

A múltammal kapcsolatban mindent nyilvánosságra hoztam még a pártállam idején, 1987-ben. Megtérésem után mindig vállaltam a múltamat, 

többek között a Hit Gyülekezete teljes közössége előtt is, hiszen a gyülekezet ekkor a pártállam által üldözött, a titkosszolgálat által megfigyelt keresztény felekezet volt.
Amikor lehetőség nyílt rá, a sajtó nyilvánossága előtt is elmondtam történetemet, először 1990-ben, majd azóta számos televíziós és rádióműsorban, interjúban.

 Amikor az átvilágítási törvényt meghozták, magam adtam át a rám vonatkozó dokumentumokat

 az illetékes bírói testületnek és minden kérdésükre nyilvánosan válaszoltam, csakúgy, mint a múlt feltárásán dolgozó történészeknek is.

Hálás vagyok mindenkinek, aki megbocsátott nekem, köszönöm azoknak, akik őszinte hívőként az Evangéliumot hirdették nekem: feleségemnek és a Hit Gyülekezete lelkészeinek, köztük Németh Sándornak, aki 1987. júniusában meg is keresztelt az Úr Jézus Krisztus nevében Budaőrsön. Köszönöm a Hit Gyülekezete lelkészeinek az életmentő szolgálatát. Én is 

ennek köszönhetem, hogy ma öt gyermek apja, és négy unoka boldog nagyapja lehetek. 

És köszönöm Önnek is a megtisztelő figyelmét, kívánom életére Isten áldását.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználo74
2024. június 13. 08:46
Adolfka mekkora zseni és ennek a baromnak adnának a kezébe egy piros gombot a libsik mert mindenkire van egy mocskolódó szava zseniális. Ha ilyen könnyen lehet nagypolitikusnak lenni hát veszek én is egy pártot magamnak sőt inkább valaki vegyen nekem nehogy má én 😀😀
alexandrosz-2
2024. június 11. 20:10
Az atv egy zsidó kommunista szarfészek. Mindegyik atv-s patkány rohadjon meg!
Mandarin-888
2024. június 11. 18:05
Pszichopeti mikor kér bocsánatot a volt feleségétől, hogy ocsmány ügynök módszerekkel lehallgatta és kiszolgáltatta?
Mandarin-888
2024. június 11. 17:59
Egy méltó nyílt levél. De gyakorló pszichopatának hiába, falra hányt borsó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!