Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nincs számháború

2024. június 03. 06:48

Nem nyitunk vitát arról, hányan jelentek meg a békemeneten.

2024. június 03. 06:48
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

„Nem nyitunk vitát arról, hányan jelentek meg a békemeneten. Elsősorban azért nem, mert mi tudjuk, hogy ha több százezer magyar megjelenik Budapest utcáin, már önmagában megfelelő az erődemonstráció. Azért sem vitatkozunk továbbá a pontos számokról, mert ellenfeleinket úgysem tudjuk meggyőzni. Ők a hátralévő egy hétben is igyekeznek majd elhitetni, hogy nem annyi az ennyi, de ennek végső soron nulla a jelentősége. Tulajdonképpen a kormányoldalnak kedvez, ha őszintén elhiszik vagy azzal hitegetik magukat, hogy nekik létezik utcai jelenlétük, nekünk pedig nem. (...)

A mostani békemeneten a miniszterelnök keményen fogalmazott, erős figyelmeztetést küldött saját tábora számára. Hogy tudniillik nekik áll a zászló, de ha elbízzák magukat vagy nem végzik el a szükséges munkát, el is bukhatnak. Ha pedig elbuknak, elbukik az ország is, sőt aligha ússzuk meg a háborús részvételt.

Olvasom baloldali és »független« elemzőktől, hogy ezúttal talán túlzottan is harcias a riadó: csakhogy amit Orbán mondott, az utolsó szóig igaz. Éppen ezért joggal hihetjük, hogy a kormányzó erő sok-sok tízezer, százezer híve, szavazója olyan kampányfinissel zárja le a nyitva hagyott ügyeket, hogy a szokottnál is jobban elcsendesülnek majd a globalisták. Hangsúlyozzuk újra, nem ők a fontosak, hanem a haza, a nemzet összessége, valamint maga a döntés, hogy kinek szavazunk bizalmat Brüsszelben és az önkormányzatokban. 

Azonban ha a kormányoldal győzelme olyan arányú, hogy feleslegessé teszik annak a kérdését, ki mozgósított jobban, kinek akad többb szavazója és ki tudott értékelhető ajánlatot adni a társadalomnak, akkor teljesen felesleges vitába bocsátkozni a túloldallal csip-csup ügyekről. Például arról, hogy hányan is voltak jelen a békemeneten. Mi tudjuk, ők pedig nem hiszik el.

Nem baj, vasárnap világosan kiderül majd, hogy a jobboldal vagy a baloldal kapja meg a felhatalmazást a magyar nemzettől. Kiderül, kikben bíznak az emberek, melyik oldalnak van közösségi és intézményes ereje, és kik azok, akik folyton csak szavalnak, azonban cselekedni képtelenek. Hamarosan tehát mindent világosan látunk majd. Annyit azonban már most is érzékelünk, hogy ha a kormányoldal hívei elvégzik a hátralévő munkát, ismét megnyerhetik a jövőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. június 03. 22:25
Eddig alapvetően a fideszes propagandisták filozofáltak a békamenet résztvevőinek a számán. Másokat ez oly nagyon nem érdekelt. :))))
kata56
2024. június 03. 19:34
Mi kint voltunk. Az egész családunk és ismerőseink is. Nem tudom hányan voltunk...de rengetegen.. Hajdan kint voltunk az első békemeneten is. Nem tudnám megmondani melyik volt több.. Mindkettőn rengeteg ember volt. De lehet arról beszélgetni hogy alig lézengtek ott néhányan meg effélék.. Akit valóban érdekel, utánna tud nézni youtube-on is. pl...azért ott is vannak videók amelyeken lehet látni a vonulást.. De még 1x: mindenki azt mesélje be magának ami őt megnyugtatja. Aki kint volt, az tudja hogy irdatlan tömeg volt és nagyon jól éreztük magunkat. :):):)
zsocc44
2024. június 03. 19:14
Vasárnap 21 képviselői helyről születik döntés, ezek az emberek az EP-be delegált magyar képviselők. Ez 705 főhöz viszonyítva, nem sok. Mivel a Fidesz már nem tagja egyik nagyobb csoportosításnak sem az EP-n belül, ezért legfeljebb belpolitikai értéke van ennek a választásnak. A béke meneten sokan voltak, tényleg felesleges erről vitatkozni! Különösen annak fényében, hogy semmi tétje nincs a vasárnapi választásnak…
alexandrosz-2
2024. június 03. 17:42
Tudod nernyik geci, te dönthetsz - magadról. Arról is, hogy mit hazudozol. De rólam, rólunk nem. Bekaphatod a köpcös geci gazdád metélt pöcsét, ha hagyja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!