Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hogy kell nyerni?

2024. június 11. 08:08

A Tisza agresszív vezetője a budi mellett égő csipkebokor, ahová enyhülni járnak a tizennyolc éve szorulásos ellenzékiek.

2024. június 11. 08:08
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Facebook

Fotók: Ficsor Márton

„Idehaza különböző módokon kell nyerni, és nagyon bonyolultak az algoritmusok. Itthon, ha kormánypárt vagy, tizennegyedik éve kormányzol kétharmaddal, és 2006 ősze óta megnyertél már minden választást, akkor tulajdonképpen nem tudsz nyerni. Ebben az esetben például, ha éppen negyedik kétharmados kormányzásod félidejében vagy, háborús időkben, éppen magad mögött hagyva a rekordinflációt, ráadásul az év elején alaposan megtépázott egy úgynevezett kegyelmi ügy s az abból kinövesztett kegyelmi botrány, s ha mindezek után egy önkormányzati és egy EP-választáson, sosem látott magas részvétel mellett kétszázezerrel – ideírom számmal is: 200 000! – több szavazatot kapsz, mint egy öt évvel ezelőtti, minden probléma nélküli időszakban megrendezett választáson – nos, akkor tulajdonképpen vesztettél.

2019: 1,8 millió szavazatot kaptál.

2024: 2 millió szavazatot kaptál.

Látod? Vesztettél! Ezt fogja írni az összes. Teljesen felesleges felsorolni mindet, úgyis tudod, úgyis ismered. Azt fogják írni, hogy megtorpantál, valójában vesztettél, »ezt nehéz lesz eladni győzelemnek«, és így tovább. Ha a vasárnapi választás parlamenti választás lett volna, ugyanez az eredmény egy ötödik kétharmadot ért volna. De látom, még mindig nem érted: vesztettél. Ne áltasd magad: vesztettél. Például három nagyvárost elvesztettél, de négy újat megnyertél, vagyis a szaldód ebben a szegmensben plusz egy? Akkor ez így fog megjelenni a 444-en, figyelj! »Tizennyolc év után vesztett el nagyvárosokat a Fidesz, mégis eggyel több polgármestere lesz ősztől« Jó mi? Ezt biztos tanítják valahol…

Na most egészen más a helyzet, amennyiben ellenzék vagy. Ebben az esetben tulajdonképpen mindig győzöl. Egy drogos agyhalott vagy valami viccpárt élén, és megnyersz egy kerületet Budán? »Áttörés!« (Csak el ne felejtsem majd megfejteni valamikor, hogy Budapest egyik leggazdagabb kerületének jól szituált lakói mégis mire gondoltak, amikor egy drogos agyhalottat küldtek a polgármesteri székbe? És vajon most mire számítanak? S ha már itt tartunk, ejtsünk egy szót az elvesztett Győrről is. Az eddigi polgármestert elküldték a választók. Az eddigi polgármester fideszes volt. Ellenben Győr lakói a közgyűlésben abszolút többséghez juttatták a Fideszt, és a Fidesz nyert toronymagasan a listán is. Na most, ha egy város lakói elküldik a polgármestert, de a polgármester pártját megtartják minden pozícióban, akkor nem a pártnak, hanem a polgármesternek kell elgondolkodnia…)

S ha akad egy ellenzéki erő, amelyik a semmiből jön és eljut harminc százalékig, az pedig maga a totális, az elsöprő, a gigászi győzelem. A Tisza agresszív vezetője a budi mellett égő csipkebokor, ahová enyhülni járnak a tizennyolc éve szorulásos ellenzékiek. Ennek a szerepkörnek pedig ezennel vége van.

Most majd mondani kell valamit a tüntetések és eredményvárók veretesen üres, ostoba, s legfőképpen hazug lózungjai helyett. Most majd meglátjuk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 16. 07:38
Zsoca ők ilyenek. Megtanultak a kicsinek is örülni. 45% vereség, mert 55% nem Fideszre szavazott. De emlékszünk a népszavazás ereménye sem vehető figyelembe, mert nem volt érvényes, bezzeg az Olimpia ellen aláíró 200.000 ember Budapest akarata volt, Kalácsony lakógyűlésére érkezett 10.000 válasz a városlakók parancsa, egy 500 fős Facebook szavazáson pedig Budapest döntött. A 42 szavazatos különbséget pedig a Párbeszéd párt teljes tagsága jelentette.
Valodi
2024. június 12. 00:22
Ne szájalj 11:17 "A baj majd akkor kezdodik, ha a deviansak/aberraltak lesznek tobben." - höhöhö ... bizony! A lejárt szavatosságú, hajdani polgári körös "politikai termékek", a "róninok" hatalomra jutásában reménykedem... vagyunk vagy egymillióan - előbb/utóbb csak akad vezérünk! A mi helyünkre invitálta Orbán a jelenlegi masszív szavazótáborát. Nagy baj lesz az a fidesznek ...
Valodi
2024. június 12. 00:09
google-2 12:14 "Viszont jó a testalkata, ahogyan azt a Nagy színész megaztmondta." - höhöhöhö .... ennek millen is a testalkata? Kicsit hazudós? "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal)
Valodi
2024. június 11. 20:01
Zenge 10:49 "Aki nem akar valamit kezdeni magával" ... bizony így van! Pedig mi minden meg lett ígérve nekik: (Összefoglaló a demográfiai földprogram munkacsoport üléséről Időpont: 2011. aug. 26.) "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Azok a csaló parasztok meg éppen most fogják magikat, oszt' kihalnak, mint a cigány lova - tudod, amék' mire megszokta az éhezést, éppen megdöglött ... ők vannak helyettük: "az olasz Pizzocheri család négy Pest vármegyei árverést nyert meg. A szarvasmarha-tenyésztő Hunland Farm Kft. tulajdonosai az eddig általuk bérelt földet szerezték meg nagyon simán. Bábolnán pedig a holland Pijnenburg Wilhelmus Adrianus csapott le 64 hektárra 274 millió forintért."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!