De hol voltak 14 évig Magyar támogatói?

2024. június 01. 17:49

Minden politikai párt tükörképe azoknak, akiket képvisel.

2024. június 01. 17:49
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Facebook/Magyar Péter

„Kénytelen vagyok néhány ponton a valósággal szembesíteni azokat a magyar honfitársakat, akik most hisztérikus hangnemben azzal védik Magyar Pétert, hogy az ellenzéknek 14 éve volt, hogy leváltsa Orbánt, és nem csináltak semmit, Magyar Péter pedig ennek vet véget.

Azzal kezdeném, hogy minden politikai párt tükörképe azoknak, akiket képvisel. Azt teszi, amit a támogatói tesznek. Azt követi, amit elvárnak tőle, amire kényszerítik. A kérdés nem az, hogy mit tettek az ellenzéki pártok az elmúlt 14 évben, hanem az, hogy mit tettek ők.

Ez a kérdésfelvetés pedig jogos. Hol vannak az ellenzéket minősíthetetlenül gyalázó magyaristák hőstettei? Mit tettek ők, ami különb lenne annál, amit a saját pártjaik tettek? Ki mellett álltak ki valaha, mikor álltak bárki mellé, akár saját ellenzéki pártjaik mellé?

Ha az ellenzéki pártok nem kollaboránsok, hanem elvszerű demokraták lennének, akkor Magyar Péter megengedő vagy hisztérikus támogatói közül hányan álltak volna melléjük? (Igaz, nekik ettől függetlenül meg kellett volna ezt tenniük, akkor most nem tartanánk itt.)

De ez ellen kézzel-lábbal tiltakozott az ellenzéki tábor, elutasította a rendszer és a választás bojkottját. Az ellenzéki pártok és a szavazótáboruk közös produkciója az elmúlt 14 év, s az lenne a feladatuk, hogy a kudarc valódi okát megtalálják magukban és egymásban.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. június 05. 11:45
Hol voltak? 8-10 évesek voltak, vagy a jobbkban látták a megváltót anno. Ott voltak.
Málaga21
2024. június 02. 23:37
A dk-nál voltak, meg a szociknál, meg a momentumnál. Ez ugyanaz a debil társaság, csak új messiást találtak.
Ízisz
2024. június 02. 18:53
Z. "A haladósajtó kommentszekciójából megtudtuk, hogy a szombati Békemeneten jó, ha pár száz ember lézengett. A szakképzett telexes kommentelők néhány ezerre dotálták a létszámát. Mi ennyivel nem értük be, tudományos módszerrel jártunk utána, hogy hányan is jöttek el Európa legnagyobb békepárti megmozdulására. Érdemes segítségül hívni az internetet és a modern technológiát. Pontos számot még így sem kapunk, de egy félmilliós tömeg esetében +/- 10000 ember nem is biztos, hogy igazán számít. A mapchecking.com nevű weboldal viszonylag valós képet tud adni a tömeg létszámáról. Mi most 4 fő/m2-es aránnyal számoltunk, de érdemes leszögezni, hogy a belső rétegekben, a színpadhoz közel ez a szám mindig magasabb, a peremen pedig alacsonyabb. Nem egy bonyolult művelet kiszámolni, hogy CSAK a fenti mérések alapján 411 000 ember jön ki, de egyáltalán nem kizárt, hogy a valós szám ennél valamennyivel magasabb. Nagyvonalúan azt mondhatjuk, hogy a létszám valahol 420 000 és 500 000 között lehetett."
lenyegtelen
2024. június 02. 10:20
Hol lettek volna? Követték az aktuális prófétát... ahogy most is teszik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!