Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A bárányok, Magyar és a liberális értelmiség

2024. június 25. 19:45

Az értelmiség nem diploma, nem tárgyi tudás, nem szakma, hanem morál, mérték, érték és jellem.

2024. június 25. 19:45
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Ferenc ISZA / AFP

„Annyi történt, hogy a farkas eddig kívül volt, a bárányok pedig belül. Most az értelmiség behozott egy farkast, aki most már belülről fenyegeti a nyájat, és elkezdte megtizedelni. A bárányokkal megszerettette a farkasok stílusát, a bárányok kezdtek farkasként viselkedni. Vicsorgatják a fogukat, harapnak, üldözik a bárányokat, akik nem akarnak farkasok lenni.

A liberális értelmiség, köztük vezető helyen a volt SZDSZ egykori vezetői, prominensei, a meghasonlott baloldali értelmiségiekkel elkezdték megmondani, hogy ki maradhat, ki nem. A farkas maradhat, bárányok nem. Farkascsordát csinálnak a nyájból, másokat hibáztatva, miközben soha senki annyi kárt nem okozott az országnak, mint ez az értelmiség.

Ha valakinek itt mennie kell, akkor ők azok. Mert az értelmiség hivatását megtagadták, elárulták, szemétre dobták.

Ezzel az immorális, nihillista, elvtelen, jellemtelen, ostobán számító attitűddel félrevezették, becsapták és megrontották még azokat is, akikben lett volna bármilyen morális emberi érték. Lezüllesztették a demokratikus oldalt.

Az értelmiség nem diploma, nem tárgyi tudás, nem szakma, hanem morál, mérték, érték és jellem. Prófétai szerep, amire ők alkalmatlannak bizonyultak. Ne nevezzék magukat értelmiségnek, mert nem azok, ők ebben a minőségükben megbuktak. Ha beigazolódik, hogy Magyar Péterrel újabb diktátort szabadítottak az országra, ők a felelősök érte.

Legalább próbálják visszatartani magukat, várják ki, amíg a hamis messiásuk semmisít meg minket. Ne végezzék el helyette a piszkos munkát, amíg ő tizenéves lánykák lábai közt mászik négykézláb a földön, az áruló értelmiség tapsától kísérve, hogy ilyen emberre van szükség a demokrácia és a szabadság helyreállításához.

Ehhez már nemcsak erkölcstelenségre és felelőtlenségre, hanem végtelen romlottságra van szükség. Ezt a hisztériát már semmi nem igazolja.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. június 27. 07:51 Szerkesztve
"A liberális értelmiség, köztük vezető helyen a volt SZDSZ egykori vezetői, prominensei, a meghasonlott baloldali értelmiségiekkel...." Mi van???? Az értelmiségi identitás egyik legfontosabb eleme a nemzettudat, aminek szerves része a függetlenség védelme, amely nem a szövetségekben való részvételt zárja ki, hanem magyarország érdekeit veszélyeztető, érdek-érvényesítését akadályozó más országok döntéseit akadályozza. Nem nevezhetjük értelmiséginek azokat, akik bármiféle szövetségben szóban és/vagy tevőleg képviselői annak a véleménynek, hogy a szövetség irányítóinak joguk van fontos magyar érdekek elleni döntéseket meghozni. A tömeges bevándoroltatás épp egy ilyen elem. Az értelmiségi lét egyetlen legfontosabb feltétele az ideológiáktól, külső érdekektől is független döntés, így nem létezhet sem náci, sem bolsevik, sem amerikai érdekeket kiszolgáló, magát liberálisozó értelmiségi. Ha az ilyet megfosztod gazdái forrásától, vagy "megokosodik", vagy eleve nem értelmiségi.
lacika-985
2024. június 26. 20:24
Liberális értelmiség ? Milyen halandzsa ez - olyan hogy liberális és értelmes nem létezik - kizárólag csak parazita bunkó munkásőr pufajkás
Kétes
2024. június 26. 15:00
A legyél te is rendszerváltó egyszemélyes Kft új Ken babákat forgalmaz. A következőkből választhatsz: 1./ Ken baba Tisza párti logóval. 2./ Ken baba fehér nadrágban, barna derékszíjjal. 3./ Ken baba diktafonnal felvételt készít. 4./ Ken baba fehér nadrágban, a nadrágon gyanús sárgás folttal. (Felár ellenében DNS mintával.) 5./ Pelenkázható, pisilős Ken baba. (Deviza felár ellenében az amerikai követség ajánlásával.) 6./ Ken baba, amint nyakánál fogva kivezetik az Ötkertből.(Mazochistáknak.) 7./ Ken baba (éjfél után vadKan baba) térdepelve táncol egy tini lány előtt.(A felnőtt filmek kedvelőinek.) +1 Kérésre egyedi igényeket is kielégítünk! Ilyen pl. a média által felfújt beszélő és távirányíható gumiKen, állítható alkatrészekkel.Minden reggel Guten Tag, Herr Weber.Wie geht es Ihnen? köszöntéssl ébreszt!
2024. június 26. 11:14 Szerkesztve
Nem b.meg. Értelmiségi, aki igényes szellemi munkából él. Nem több, nem kevesebb, és ami ezen túl van, öncélú porhintés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!