Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Mitől működik Magyar Péter?

2024. május 29. 05:42

A Tisza-párt mögött nincs se program, se struktúra, nincsenek se politikusok, se szakemberek – csak néhány piramisjátékot szervező, jogerősen elítélt, köztörvényes bűnöző.

2024. május 29. 05:42
Opposition Figure Peter Magyar Holds March In Budapest
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Nyitókép: Janos Kummer / Getty Images

„De minden csoda három napig tart. A Tisza-párt mögött nincs se program, se struktúra, nincsenek se politikusok, se szakemberek – csak néhány piramisjátékot szervező, jogerősen elítélt, köztörvényes bűnöző. És nincs politikai filozófia, innováció, krédó. Hatalmi ambíció van, retorika van, látványpolitizálás van. Magyar Péterhez képest még Gyurcsány is sokkal több valós politikai gondolattal bír. 

Az EP-választásokig nyilván egyben marad még ez a szekta, a keserű csalódás, kiábrándulás csak utána jön. Ha az almáspitében fűrészpor van alma helyett, egy darabig jól nézhet ki, de miután beleharaptunk, kiköpjük. Ha meg nincs is almáspite, csak egy nagy lófaszburger, látványos fóliacsomagolásban, akkor pláne nem tart sokáig a hájp.

Van egy nagyon jó példa erre, a spanyol Podemos párt. 2014-ben 442 ezerrel több lájkjuk volt, mint az összes többi pártnak együtt. Mégis, a 2015-ös választáson csak 21%-ot szereztek (mondjuk, egy újonc, semmiből jött pártnál ez nem rossz). Azóta pedig folyamatosan esnek, ma már mindössze 5 képviselőjük van a 350 tagú spanyol parlamentben. Pedig az egykori vezető és alapító, Pablo Iglesias Turrión politológus jóval felkészültebb, összeszedettebb volt Magyar Péternél. De egy sima protesztpárt, valós és komplex világkép, vízió, háttér, szervezet nélkül egyszerűen ennyire képes. Facebook-lájkokra, és egy alkalommal némi politikai súlyra.

És még valami garantálja, hogy Magyar Péterből előbb-utóbb kiszeretnek a hívek. Az ember ugyanis klinikai eset. Frankón, ez nem retorikai nagyotmondás, ezt számos szakember megállapította. Márki-Zay Péter »csak« szociopata volt, Magyar viszont komplett pszichopata. Ezzel persze képes megszuggerálni embereket, akik lehet, hogy az intézet ajtajáig követik majd őt, öklüket rázva a mentők felé, amikor kényszerzubbonyban viszik el, de azért ez csak egy nagyon szűk mag lesz.

De erre még várni kell. Addig popcorn és pisztácia, ahogy nézzük, amint a Tisza Párt kiejti az EP-ből a Momentumot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 01. 11:16
Dorset Naga 13:02 "Nagyon becsípődött neked az a kishantosi balhé. Pedig csak letelt a bérleti idő, és nem újították meg." - ezt hazudták! Aztán csak elszólták magukat: "...a pályázók néha túloztak, elkerülte a figyelmüket néhány tény, vagy pedig a politikai küzdőtérre kéredzkedtek be a pályázati sérelmeikkel. Ilyen kategóriában van Kishantos is, amely, ugye, ökogazdaság meg termelőcégként is van elkönyvelve, de, tisztelt bizottság, Kishantos egy pártközpont. Induljunk a történet elejéről! Az Élőlánc Magyarországért egy pártnak a központja, egy biogazdálkodást folytató, de igazából agrártámogatásból élő szervezet, egy politikai szervezet, és így vett részt abban a vitában, ami kibontakozott itt a közelmúltban." (Fazekas Sándor, Ikt. sz.: MGB/3-2/2014. MGB-1/2014. sz. ülés) Előbb-utóbb rád is sor kerül....
alexandrosz-2
2024. május 29. 21:40
Bármelyikük tisztességesebb, mint te, dologtalan buziként, meg a demens hazaáruló apád.
nyugalom
2024. május 29. 20:45
Dől a pénz sajertől?
Valodi
2024. május 29. 19:30
Palmimi85 12:49 "Amit a baloldal csókosai összelopnak, az rendjén van, amit jobboldalon, az már bűntény?" - höhöhö ... magas erkölcsről teszel tanúbizonyságot! Nem, nincs rendjén - avitt keresztények szóvá is teszik: "37. Azt tapasztaljuk, hogy kevés kiválasztott ember aránytalanul nagyobb mértékben részesedik a javakból, mint például egy törekvő, de „jó” kapcsolatokkal nem rendelkező polgár. Ez a jelenség olyan méreteket ölt, hogy amennyiben a fennálló jogrend, és az annak érvényesítésére szolgáló intézményrendszer keretei között nem bizonyítható a törvényszegés, kiderül, hogy a jogrend és az intézményrendszer nem képes érvényt szerezni az erkölcsi elvárásoknak." Aki nem vak, az ugyanezt látja - bár a kormánypropaganda egy bizonyos értelmi szint alatt még képes ezt elfedni, ideig/óráig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!