Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza

2024. május 27. 15:38

Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről.

2024. május 27. 15:38
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

„Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza.

Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek. A haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz.

Az még hagyján, ha valaki nem ismeri a Lánchíd történetét – Széchenyiék valóban csodát tettek a megépítésével, de ehhez nem másfél évre, hanem egy évtizedre volt szükségük. Az azonban már vaskos politikai hazugság, hogy a híd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a Lánchíd felújítása két év alatt, a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el. És persze tök jó lenne egy gyaloghíd a Dunán, de aki csak egy kicsit is ismeri a klíma- és a lakhatási válságban szenvedő Budapest valódi problémáit, az tudja, hogy ez az ötlet nincs az első megoldandó ezer ügy között.

Tiszta szerencse, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalmunk megvitatni már most vasárnap, a fővárosi listavezetők vitáján, én biztosan ott leszek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. május 28. 12:18
"Tök jó", hogy egy ilyen magas kvalitású államférfi ül (áll, fekszik stb...) Budapest élén. Várjuk az első megoldandó ezer ügy listáját. Tök jó, makogja a tökfilkó, frankó, mondja a kőbunkó, remek, mekegi Mekk Elek.
sceptical
2024. május 28. 07:46
A legszomorúbb az egészben, hogy a pestiek ezt az inkompetens hülyegyereket fogják megszavazni további 5 évre... Eh
Jose
2024. május 28. 06:44
"a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el" Na, ezt érdemes lesz körüljárni a vitán, mert mi nem így tudjuk.
tapir32
2024. május 28. 06:17
Hajrá Alexandra!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!