Ungár Péter szerint Magyar Péter a Kreml propagandáját ismétli

2024. április 13. 11:35

Az LMP társelnöke szerint Ukrajna kérdését nem látja helyesen Magyar, így három szempontot ajánlott a figyelmébe.

2024. április 13. 11:35
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Ungár Péter közösségi oldalán reagált Magyar Péter Klubrádiónak adott interjújának bizonyos elemeire. Mint az LMP-s politikus kiemeli, arra a kérdésre válaszként, hogy kik indították a háborút a következőt halhattuk: „Elnézést, ezt megint meg lehet vizsgálni, szerintem ez nagyon messzire vezet, mert pontosan tudjuk, hogy miket csináltak az amerikaiak. Milyen rakétatelepítések voltak Ukrajna területén, és mindenhol. 

Pontosan tudjuk, hogy az amerikaiak által támogatott ukrán kormány miket csinált.”

Majd Ungár hozzáteszi: az is elhangzott, hogy „pontosan tudjuk, hogyan működik az amerikai fegyverbiznisz, ha éppen iraki háború nincs vagy afganisztáni háború nincs, akkor most van ukrán háború”, illetve, hogy „mind az oroszok, mind az amerikaiak katonai erővel építenek befolyási övezetet, annyi a különbség, hogy az amerikaiak nem a saját embereiket és a saját katonáikat használják, bár néha már azt is”. Az LMP-s politikus végül azt is kiemeli, hogy Magyar arról is szót ejtette, hogy a „nyugatiak nyersanyag és termőföld miatt vesznek részt ukrán oldalon a háborúban és az, hogy az orosz kisebbség sanyarú helyzete miatt indították részben a háborút.”

Ezek a mondatok nem egy kormánypárti vagy szélsőjobboldali politikustól hangoztak el, hanem Magyar Pétertől

– húzta alá a posztjában Ungár Péter. 

A zöld politikus kifejtette: „Én erőteljes szimpátiával tekintek arra, ha valaki kitart az álláspontja mellett, és felvállal egy adott közegben akár népszerűtlen álláspontokat is. Én leszek az utolsó, aki megszól valakit azért, mert úgy ellenzéki, hogy vannak kérdések, amelyben egyetért a kormányoldallal. De véleményem szerint 

Ukrajna kérdését nem látja helyesen Magyar Péter és amiket mond abban nagyon sok olyan állítás van, amelyek az orosz propagandát erősítik.”

Ungár hozzáteszi: a nyugat természetesen „álszent”, az Egyesült Államokat pedig „tökéletlen kormányok vezetik, sokszor tragikus módon”

Az LMP társelnökének véleménye szerint azonban, valaki, aki Talpra Magyar! néven hoz létre közösséget tudhatja, hogy a kelet európai népeknek nem adatott meg a földrajzi helyzetük miatt az összemosás luxusa. 

Ezért, ha megengedik, pár szempontot Magyar Péter figyelmébe ajánlanék” – jegyezte meg Ungár, és az aláábi három pontban fejtette ki véleményét:

1.      Kétségtelenül volt és van Ukrajnában amerikai szolgálati tevékenység, de az ukrán nép nem valami ármány miatt választotta 2013-14-ben a nyugati orientációt, hanem azért, mert szabadságban és jólétben akartak élni. Hasonlóan, mint a magyarok korábban.  Oroszország ezt saját geostratégiai érdekei miatt nem engedte és ezért 2014-ben bevonult Ukrajnába, ezzel felrúgva a nemzetközi szerződésben általuk vállalt garanciát. Ha engedjük, hogy ne az ukrán, vagy finn, vagy svéd nép döntsön szabadon a saját világpolitikai orientációjukról, hanem a nagyhatalmak tehetik ezt meg, akkor Magyarország is így fog járni.

2.      Az USA fegyveripari komplexuma egy hatalmas teher az amerikai demokrácián és a világon. De Ukrajna esetében egyszerűen morálisan nem ugyanaz fegyvert adni a védekezőknek, mint támogatni a támadókat.  Ráadásul minden ellentétes állítással szemben az érdemi felfegyverzés, az európai rakétatelepítések, ezek mind a 2014-es orosz invázió után és nem előtte történtek.

3.      Téves az az állítás, hogy Oroszország a háborút az Ukrajnában élő orosz kisebbség sanyarú helyzete miatt indította. Ukrajna vezetése folytatott kisebbségellenes politikát, és ez ellen nekünk magyaroknak küzdeni kell, hiszen honfitársainkat érinti, de a háborúnak egyszerűen ez nem volt a kiváltó oka. De a Moszkva által szajkózott tömeggyilkosságok és hasonló cselekmények nem történek meg, erről linket is teszek be a kommentek közé. Ahol viszont megtörténtek szörnyűségek az az orosz megszállás alatt lévő területek, ahol például elkobozzák az ukránok tulajdonát. 

Remélem megfontolja ezeket az állításokat Magyar Péter és legközelebb Ukrajna kérdésében figyelembe veszi ezeket. Aki ilyen érzékeny, helyesen, a kormánypárti propaganda állításaira,

 biztosra veszem, hogy hasonló érzékenységet fog mutatni, amikor akár akaratlanul, a Kreml propagandáját ismétli” 

– zárta sorait a zöld politikus.

 

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. április 20. 10:59
A Nyugat a háborút a saját hiusága miatt akarja folytatni. "Ha azt mondtuk, hogy gyüzni fogunk, akkor nem követhetjük el a a blamázst, hogy nem gyözünk. Hogy ez mibe kerül, az teljesen mindegy." Erröl van szó. Ez a háború akkor kezdödött, amikor Clinton, - Gorbatcsovnak tett "isten bizony"-igérete ellenére elkezdte rohamtempoban bövíteni a NATO-t kelet felé. Ezért a háborúért, - ami egyértelmüen amerikai célokért folyik, ukrán és orosz vérrel, és a hasznos idiótaként fungáló európai aszisztanciával -, egyértelmüen at USA a felelös. Az oroszok, - teljesen érthetöen -, egyszerüen nem türhették, hogy Moszkva alá az amcsik atomfegyvereket telepítsenek. Az ukránok maguk keresték a bajt, amikor szövetkeztek az amcsikkat Oroszország ellen.
Reszelő Aladár
2024. április 20. 10:44
A geopolitikai realitásokat mióta nem divat figyelembe venni? Mexikó mikor csatlakozhatna egy orosz-kínai szövetséghez és a nyugat miért fogadná el, ha az USA ezért megtámadja Mexikót? Peti ha az ellenséged megvenné a szomszéd házat, azt te mennyire tekintenéd egy normális ingatlanpiaci műveletnek?
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:30
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Palatin
2024. április 14. 18:35
Magyar Péternél a szubsztancia hiányzik. Ö egy szélhámos, nem több. Ezt azon lehet ahogy a közönsége hogyan reagál rá. Igen, egy igazi, született szálhámost arról lehet megismerni, ahogy az emberek reagálnak rá. Az nagyon feltünö, amikor az emberek sokkal hevesebben reagálnak valamire, mint az az adott esetben elvárható és helyénvaló lenne. Ezt a gyanut aztán felerösíti az, amit mond, de föleg az, ahogy mondja. Egy széles körben nem ismert, hirtelen elöbukkant embernek ekkora bizalmat adni, ez erös túlzás, tehát valami nem stimmel. Ennek kellene hátsó gondolatként a fejekben motoszkálni. De nem motoszkál, mert egy szélhámos kelpcéjében vagyunk. Ez a lényeg Magyar Péter mögött nincs semmi ismert teljesítmény, az ismeretlenségböl robbant be. Sokat igér, mégpedig pontosan azt, amit az emberek hallani akarnak. Szuggesztiven beszél, olyan szófordulatokat használ, amelyek magabiztosságot, céltudatosságot, elszántságot, "a gonosszal való leszámolást" igéri. Ez nem politika, ez pszichológia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!