Polt

2024. április 08. 09:15

Végre hallja meg az utca hangját. Azaz: vegye a kalapját és távozzon.

2024. április 08. 09:15
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Talán a legnagyobb visszhangot az kapott a szombati tüntetés résztvevői körében, amikor Magyar Péter, ismételten, az európai ügyészséghez való azonnali csatakozást követelte, ígérte. Itt persze érdemes különbséget tenni a két ige között: a rendszer lebontásában reménykedő sokaság a követelést várja, hogy már történjen is végre valami. De talán ennél is erősebb igény lenne, ha a magyar rendszer végre megszabadulna Polt Pétertől; annak a lelkesedésnek, üdvrivalgásnak a legfontosabb üzenete éppen az lenne, hogy a legfőbb ügyész végre hallja meg az utca hangját. Azaz: vegye a kalapját és távozzon. Tudjuk azonban, hogy egyrészt neki esze ágában sincs venni a kalapját, másrészt, ha meg is tenné, Orbán egy másik Poltot ültetne a helyébe.

Így megy ez már lassan másfél évtizede, vagyis a személycserék sehova sem vezetnek. Illetve dehogynem: pontosan oda, ahova a NER vezet bennünket. A miniszterelnök mindig megtalálja azokat az embereket, akik még inkább igyekeznek megfelelni neki, bár ebben, alighanem, Polt Péter a csúcs közelében jár. Ha kell látszatintézkedésekkel fogja be a tiltakozók száját, ha kell semmire se jó nyilatkozatokkal; hibátlanul szolgálja azt, akit szolgálnia kell, csak épp azt nem, amire hivatott lenne: a jogállam védelmét.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­l­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­n­a­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Majdmegmondom
2024. április 10. 06:15
Igazi demokrata a csávó: "Ha az utcán sétáló paraszt azt mondja, akkor mondjon le"! Hol élünk??? Barom... Ha a haverjaimmal azt mondjuk, hogy ne írjál többet, te is abba hagyod a hülyeséggyártást és elköszönsz a dollároktól?
Szuperszig
2024. április 09. 11:13
Tudod, hogy mi az a NER? Nem? Elég baj!
Aerion
2024. április 09. 09:10
Miféle utca hangját, a disznyóröfögést? : D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!